Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Акцент

Цяла община в Монтанско отказва да плаща за вода

От септември цената на кубик се увеличава със 108%

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   372   0Жителите на община Георги Дамяново отказват да плащат сметките за вода, след като в нея бе открит арсен, а здравните власти забраниха ползването й. От 1 септември кубикът поскъпна със 108%, независимо че тази цена бе предвидено да бъде достигната след 5 години, като на година увеличението да е 20 ст.
Няма да плащаме вода, която не става за пиене, за миене и за готвене и е пълна с тежки метали, категорични са местните хора, които вчера протестираха.
Водоснабдяването на Георги Дамяново става от водоизточник на 20 м от река Огоста, а това, че реката е замърсена с арсен, е установено преди половин век. Няма пречиствателни съоръжения, в най-добрия случай водата се хлорира, а в дъждовно време от чешмите тече кална вода.

ОЩЕ

 

 

 

България

  • Николай Нанков може да отнесе глоба заради необезопасяване на яз. "Бели Искър"
    23. Ноември 2017 230
    166
    0

    Регионалният министър Николай Ненков може да отнесе глоба заради бездействие при стопанисването на опасния яз. "Бели Искър". Това съобщи вчера зам.-главният прокурор Ася Петрова, след като преди това премиерът Бойко Борисов призна, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от него незабавни действия за укрепване на язовира до столицата....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"