Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Акцент

Цяла община в Монтанско отказва да плаща за вода

От септември цената на кубик се увеличава със 108%

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   292   0Жителите на община Георги Дамяново отказват да плащат сметките за вода, след като в нея бе открит арсен, а здравните власти забраниха ползването й. От 1 септември кубикът поскъпна със 108%, независимо че тази цена бе предвидено да бъде достигната след 5 години, като на година увеличението да е 20 ст.
Няма да плащаме вода, която не става за пиене, за миене и за готвене и е пълна с тежки метали, категорични са местните хора, които вчера протестираха.
Водоснабдяването на Георги Дамяново става от водоизточник на 20 м от река Огоста, а това, че реката е замърсена с арсен, е установено преди половин век. Няма пречиствателни съоръжения, в най-добрия случай водата се хлорира, а в дъждовно време от чешмите тече кална вода.

ОЩЕ

 

 

 

България

 • Най-много свещеници липсват във Видинско и Врачанско
  25. Септември 2017 187
  287
  0

  Свещениците бягат зад граница заради ниски заплати. За това алармира отец Никола Ризов, председател на Синдиката на свещено и църковно служителите към КТ "Подкрепа". Млад свещеник в България започва работа на минимална заплата и през годините тя се увеличава единствено с добавката за клас прослужено време.
  Именно ниското заплащане е сред причините за намаляващите кандидати за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"