Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

До края на годината най-много работници ще наемат в строителството

Аида Паникян

13. Септември 2017 , брой: 179   151   0Работодатели прогнозират, че до края на годината ще наемат още работници. Най-оптимистични са от строителството (нови 24% работни места), минното дело (+20%) и производството (+15%). Това става ясно от обзорно изследване на МанпаурГруп за заетостта. Работодателите от сектор "Електричество, газ и вода" отчитат най-предпазливата прогноза от евентуалните 6% ръст на наетите.
От 620-те анкетирани работодатели 14% предвиждат да увеличат нивата на заетост през четвъртото тримесечие на годината, 18% не очакват промяна в плановете си за заетост и само 5% от очакват да намалят работната сила.
Сред регионите Плoвдив oтчитa нaй-oптимиcтичнaтa пpoгнoзa - 18% увеличение на наетите. Haд 10% e пpoгнoзиpaният pъcт в Coфия, Bapнa и Бypгac.
 

 

 

България

  • Не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ, а да се заявим като алтернатива на модела, заяви лидерът на БСП
    23. Октомври 2017 207
    18
    0

    Конгресът на БСП да се обяви за нов модел на данъчно облагане на доходите. За това се обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред XIII конференция на столичните социалисти. Тя е категорична, че партията трябва да настоява за необлагаем минимум върху минималната заплата, за прогресивна скала на облагане и семейно подоходно облагане на младите...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"