Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Българското MP-STUDIO е финалист на фестивала за светлинни изкуства в Москва

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   203   0Базираната в София MP-STUDIO отново се нарежда сред най-добрите компании за 3D Projection Mapping в света с участието си в престижния фестивал за светлинни изкуства "Circle of Light" в Москва. След детайлен подбор международно жури от специалисти класира предложената от студиото концепция на финала в категория "Art Vision Classic". Светлинното шоу ще се излъчва между 23 и 27 септември върху фасадата на емблематичния Болшой театър, а победителите в състезанието ще бъдат обявени на 26 септември по време на специална церемония.
"Circle of Light" е ежегоден международен фестивал за аудио-визуално изкуство, на който артисти от цял свят преобразяват известни сгради в центъра на Москва. Събитието е носител на множество международни награди, както и на световен рекорд на Гинес от 2015 г. за най-голяма прожекция.
"Сбъдната мечта и огромна чест е участието ни във фестивала "Circle of Light". Постоянната работа и стремежът ни да развиваме бизнеса в областта на 3D Projection Mapping ни помогна да постигнем този успех", сподели изпълнителният директор и главен дизайнер на MP-STUDIO Марин Петков.
Основаното през 2008 г. MP-STUDIO се нарежда сред от най-успешните в сферата на 3D Projection Mapping с над 160 завършени проекта. Студиото е сред пионерите в бранша в Европа и има участие в проекти по цял свят. Печели редица международни награди, сред които и престижното първо място в "Berlin Festival of Lights Award" през 2015 г.

Първото място в "Berlin Festival of Lights Award" през 2015 г.
Бранденбургската врата по време на фестивала за светлинни изкуства

Снимки MP-STUDIO

 

 

 

Култура

  • Всички филми от програмата до края на годината са със свободен вход за публика
    21. Ноември 2017 228
    84
    0

    С над 150 реализирани за широка публика прожекции с вход свободен в цялата страна завършва през декември първото издание в България на международната платформа за безплатно разпространение на документално кино "КинеДок", която започна у нас през април. Само за 7 месеца, със своите 16 документални ленти, "КинеДок България" гостува в 8 града - София, Варна, Пловдив, Стара...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"