Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Живот

Най-много разводи има през септември

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   89   0Най-много молби за разводи в съдилищата постъпват през септември, когато свършва лятото, съобщи Дни.ру.
"Дълго време мислехме, че хората само така си говорят. Това обаче вече е научно потвърдено", уточни психоложката Моника Бюрман от университета на Упсала, Швеция. Според нея за разводите допринася краят на отпускарския сезон. Много двойки се надяват да подобрят отношенията си по време на почивката. Когато това не се случи, реагират и съпрузите подават молба за развод.
Според статистиката освен през първия есенен месец, разводите са много през пролетта и в началото на годината. Това вероятно е свързано с факта, че на разделилите се съпрузи им е необходимо доста време, за да уредят практическите въпроси, свързани с разпадането на семейството.
Специалистите съветват двойките с проблеми да не чакат отпуската, а да разрешават възникналото напрежение своевременно.

 

 

Живот

 • Представлението на театралния автор и режисьор Ани Васева ще се играе премиерно на 4 и 5 октомври
  26. Септември 2017 188
  16
  0

  Най-новият спектакъл на Ани Васева - "Пътуване към ада", открива новия сезон в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Представлението ще се играе премиерно на 4 и 5 октомври от 19,30 ч. Зрителите ще видят една от най-интересните групи от съмишленици на независимата българска сцена - "Метеор".
  През годините театралният автор и режисьор Ани Васева изгражда...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"