Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Най-много разводи има през септември

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   169   0Най-много молби за разводи в съдилищата постъпват през септември, когато свършва лятото, съобщи Дни.ру.
"Дълго време мислехме, че хората само така си говорят. Това обаче вече е научно потвърдено", уточни психоложката Моника Бюрман от университета на Упсала, Швеция. Според нея за разводите допринася краят на отпускарския сезон. Много двойки се надяват да подобрят отношенията си по време на почивката. Когато това не се случи, реагират и съпрузите подават молба за развод.
Според статистиката освен през първия есенен месец, разводите са много през пролетта и в началото на годината. Това вероятно е свързано с факта, че на разделилите се съпрузи им е необходимо доста време, за да уредят практическите въпроси, свързани с разпадането на семейството.
Специалистите съветват двойките с проблеми да не чакат отпуската, а да разрешават възникналото напрежение своевременно.

 

 

Живот

  • Специалисти, известни личности и организации застават зад посланието и инициативите на проекта
    21. Ноември 2017 228
    78
    0

    Първата по рода си инициатива у нас предоставя възможност на психотерапевти да работят в споделено пространство. Специалисти вече имат шанса да развиват практиката си в сърцето на София - на място, оформено според специфичните им нужди. Тъй като контактът с клиентите изисква уединение, спокойна атмосфера и уют, дизайнът на модерните кабинети и зали е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"