Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Още санкции за Пхенян

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   247   0Съветът за сигурност на ООН прие внесената от САЩ резолюция за въвеждане на нови санкции срещу Северна Корея. Те бяха гласувани седмица след шестия ядрен опит на Пхенян, който е и най-мащабният. Документът беше подкрепен от всички 15 страни членки на съвета. С него се въвежда пълна забрана върху износа на севернокорейска текстилна продукция и се ограничава продажбата на петролни продукти на Пхенян до 2 млн. барела годишно. Въвежда се и лимит за доставките на суров петрол за Северна Корея - техният обем не може да превишава показателите от последните 12 месеца.
Първоначалният проект на документа предвиждаше пълна забрана за внос на течни горива в Северна Корея, както и замразяване на чуждестранните активи на Ким Чен-ун, на Работническата партия и севернокорейското правителство.
По-рано севернокорейският посланик в ООН предупреди, че "предстоящите мерки" ще "накарат САЩ да изпитат най-голямата болка, която някога са преживявали". "Вашингтон се стреми към политическа, икономическа и военна конфронтация. Обсебен от дивата игра за спиране на ядрената сила на КНДР, която вече достигна финалната си фаза", отбеляза Хан Тае Сонг по време на конференцията на ООН за разоръжаването в Женева.

 

 

Свят

 • Ангела Меркел не успя - поне засега - да състави правителство
  21. Ноември 2017 228
  103
  0

  В стабилната и икономически преуспяваща Германия, страната в сърцето на Европа, моторът на ЕС, точно осем седмици след изборите за Бундестаг никой не знае какво предстои. Преговорите за "ямайска" коалиция се провалиха с гръм и трясък.
  Малко преди полунощ срещу понеделник Кристиан Линднер - лидерът на Свободната демократическа партия,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"