28 Март 2024четвъртък11:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иракският парламент гласува против референдума на кюрдите

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 20

Централният парламент на Ирак гласува срещу подготвяния референдум за независимост на Иракски Кюрдистан, насрочен за по-късно този месец. По време на вота депутатите от кюрдски произход напуснаха залата.
Председателят на законодателния орган Салим ал Джубури заяви, че подобен вот изисква правителството да "предприеме всички стъпки, за да защити целостта на Ирак и да се отвори сериозен диалог" с кюрдските лидери.
От своя страна премиерът Хайдер ал Абади, както и други високопоставени държавници посочиха, че планираният за 25 септември вот ще наруши конституцията на Ирак.
Автономният регион Иракски Кюрдистан планира да проведе референдума не само в трите северни провинции, в неговия състав, но и в други исторически области с кюрдско малцинство в Ирак, върху които кюрдските сили поеха контрол след победи срещу "Ислямска държава".
По-рано президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани даде заявка за възможността автономната област сама да начертае границите на бъдещата държава, ако мнозинството кюрди гласуват за независимост на 25 септември и иракското правителство не склони на преговори. В интервю за Би Би Си той каза, че ще се опита да постигне споразумение с централното иракско правителство в Багдад, ако кюрдите гласуват за отделяне. Барзани предупреди, че кюрдите ще се борят срещу всяка група, която опита да промени "реалността" в Киркук със сила.

 

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ