Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Делото срещу Роналдо пред обрат

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   238   0Сериозен обрат изглежда ще претърпи делото срещу Кристиано Роналдо за укриване на данъци. Той е обвинен, че е скрил 14,7 млн. евро от испанската хазна, което може да му коства доста време в затвора.
Първоначално португалецът категорично отричаше да има каквато и да било вина и твърдеше категорично, че не е укрил и един цент. Според вестник "Ел Мундо" обаче, сега той ще предприеме нова тактика. Роналдо е наел за адвокат най-големия специалист в Испания и в Западна Европа по договаряне с прокуратурата при данъчни престъпления. Той го посъветвал да признае вината си, за да стигне до споразумение с властите.
Очаква се португалецът официално да признае вината си, което да доведе до задължително плащане на въпросните 14.7 млн. евро, както и солидна глоба в размер на милиони евро. Освен това той ще получи присъда под 24 месеца затвор, която според испанското законодателство ще премине в условна и така няма да лежи зад решетките. Развитие по казуса, заради който Роналдо едва не напусна Реал през лятото, се очаква да има съвсем скоро.

   

 

 

Спорт

 • "Прилепите" изгубили 1,2 млн. евро с назначението на българина
  21. Ноември 2017 228
  85
  0

  Във Валенсия уволниха Любослав Пенев  и го оплюха само дни след като бившият голмайстор и идол на "прилепите" подаде оставка като треньор на дублиращия отбор. Българинът си тръгна в разгара на сезона, за да се кандидатира за президент на БФС. Това буквално вбеси испанските му шефове.
  "Все се още няма рационално обяснение защо Пенев получи изобщо поста. Профилът на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"