18 Април 2024четвъртък17:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Споделено

Опит за опровержение на депутат от ГЕРБ

/ брой: 179

visibility 26

Гневните думи на Антон Страшимиров: "Клаха народа, както турчин не го е клал", изобличаващи палачите на въстаналия народ и насочени срещу жестокия фашистки терор на кръволока Александър Цанков при погрома на Антифашисткото въстание от 1923 г., съвсем неоснователно бяха отправени към БСП в изявлението на Антон Тодоров пред Народното събрание. Защо този народен представител от ГЕРБ си позволи да прехвърли вината за издевателствата на фашизираната буржоазия в лицето на Демократичния сговор върху БСП? Защо изрече толкова злостна лъжа от трибуната на най-висшия орган на парламентарната република? От незнание ли?
Нека прочете романа "Хоро" на Антон Страшимиров, който издигна безстрашния си глас на обвинение към шпицкомандите, чиито жертви са брат му Тодор Страшимиров и любимецът му Христо Ясенов, за да се увери как "добрият" и "милостив" бай Нако - "демократ" по партия и убеждения, съветва за по-разумно отношение към близките на жертвите и как по-правилно да става тяхното оплюване, когато под звуците на патриотични химни се избиват навързаните невинни жертви.
Нека си припомни поемата "Септември" на Гео Милев, която прославя въстаналия народ и неговия светъл порив към свободата, разкрива грозния лик на народните врагове, които потапят в кръв земята в името на буржоазното отечество. Нека се преклони пред ярката и дръзновена личност на поета, който устремено дири истината и когато я намира, бива жестоко удушен в Дирекция на полицията.
Или от омраза?
Но каква е тази сляпа омраза, насочена към невинните, вместо към истинските виновници?
До този момент за съжаление никой не е опровергал злостната му лъжа, която изопачава историческата истина и съзнателно оклеветява БСП, като й се вменява чужда вина. Впрочем това е напълно в стила на гербаджиите, които често прикриват собствените си грехове, като ги прехвърлят върху опозицията.

Василка ИСКРЕТОВА,

Пещера

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ