19 Април 2024петък20:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Четиво

Найджъл Къмбърланд:

Родени сте като оригинали, не умирайте като копия

/ брой: 179

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 109

Всички знаем какви искаме да сме, но е трудно винаги да бъдем такива. Всички сме чували или чели правилата на успеха, но тази книга е нашият шанс да ги приложим в живота си. Тя ни насочва какво да правим и как да свикнем да го правим. Ето и някои от съветите в нея:
- Не се тревожете за нещата извън контрола ви.
- Купувайте си преживявания, не вещи.
- Не можете да промените миналото си, а само начина, по който го възприемате.
Този наръчник ще ни помогне да преценим какво представлява за нас успехът. Ще разберем кои са начините да усъвършенстваме живота си във всички негови аспекти. Но това няма да е достатъчно. Ако се стремим към траен успех, трябва да изпълняваме упражненията, предложени от известния мотивационен експерт Найджъл Къмбърланд. Неговата книга "100 неща, които успелите хора правят" предстои да излезе утре на български от "Обсидиан" в превод на Надя Баева.

Оценявайте онова, което имате

Бъдете благодарни за онова, което имате, и спрете да се оплаквате - досаждате на всички, нямате полза и не решавате своите проблеми.
                                Зиг Зиглар

Тревата у съседа винаги е по-зелена... докато не започнете да оценявате онова, което имате. Ако постоянно копнеете за следващата голяма придобивка, била тя статус или материално притежание, ще бъдете недоволни и напрегнати.
Решението на проблема е да сте благодарни за онова, което имате. Спрете се за момент да го оцените истински. Вероятно ще установите, че всъщност не ви трябва нищо друго. А не е ли хубаво да осъзнаете, че вече имате всичко, което ви е нужно?
Това не означава, че не трябва да се опитвате да се усъвършенствате, но се научете да сте благодарни за сегашното си положение. Ако не можете да се радвате на постиженията и придобивките си днес, кое ви кара да мислите, че ще се радвате на спечеленото утре?
Не се сравнявайте с другите. Никого не го е грижа за оценките на децата на съседа или колко е голям телевизорът му. Състезаването с околните е като надпреварата във въоръжаването.
Купувате нова кола от по-висок клас, някой друг си взема още по-хубава. Сега пак вие сте на ход, освен ако не махнете с ръка - а именно това трябва да направите, за да прекъснете омагьосания кръг. Не се сравнявайте с другите.

Радвайте се за другите

Добър начин да елиминирате завистта, която лежи зад манталитета "оттатък тревата е по-зелена", е да се радвате на успехите на другите. Изкажете похвала на приятел, който току-що е получил повишение във фирмата си, и празнувайте с него. Отдадете ли се на позитивни емоции, цялото ви същество реагира позитивно. Опитайте го още днес в социалните мрежи. Вместо да игнорирате или да лайкнете неохотно новина, която споделя някой от контактите ви, оставете коментар, в който го поздравявате искрено и сърдечно.
Скоро ще установите ползата от тази промяна в отношението ви - ще ви се отплатят със същото.

Сами си доливайте чашата

Наскоро чух, че чашата не била наполовина пълна, нито пък наполовина празна, а просто чаша, която винаги може да се долее. Колко прекрасна гледна точка към живота. Седнете и направете списък на онова, което имате, което сте постигнали и преживели. Фокусирайте се върху течността в чашата си, а не върху празното пространство. Спрете да сравнявате размера на чашата си с този на другите. Срещу всеки ваш познат, който има повече от вас, стоят милиони, притежаващи по-малко. Светът е пълен с хора, които биха се радвали на вашата зелена трева.
Обмислете списъка си и веднъж щом постигнете душевно равновесие относно онова, което имате, ще сте в изгодна позиция да планирате какво е важно за вас оттук нататък, без да сте движени от завист, а само от собствените ви позитивни цели да изживеете живота си пълноценно.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ