23 Април 2024вторник10:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Симеонов иска отпадане на концесиите

Според вицепремиера плажовете са територия на беззаконието

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 21

Вицепремиерът Валери Симеонов иска концесиите на плажовете да отпаднат, тъй като държавата печели прекалено малко от тях. Вчера той критикува и работата на Министерството на туризма, което не контролирало достатъчно стопаните на плажовете, и било виновно за безразборното поставяне на бараки в курортите. Според него те приличали на бежански лагери. По думите му в Слънчев бряг една такава барака струвала 15-20 хил. лв., които се давали от търговеца на концесионера на плажа. Затова концепцията за отдаването на плажовете била тотално сбъркана. "Първо го разрешава законът, второ - това става с подписа на главния архитект на общината, но съгласуването става с Министерството на туризма", уточни Симеонов. И добави, че щом имало съгласуване от туристическото министерство, нямало главен архитект, който да не позволи поставянето на преместваем обект.
"Дали ще продължим да рушим туризма с актове на министерството", попита вицепремиерът, според когото държавата получава годишно по 8 млн. лв. от концесиите на всички плажове, а по негови лични изчисления концесионерите реализирали може би десетократно по-голяма печалба. "Плажът е територия на беззаконието. Територия на кражбите", смята Валери Симеонов. Според него е по-добре страната "да пусне тези плажове безплатно с по-ниски цени на шезлонгите и чадърите".
Вицепремиерът каза и, че трябва да се промени моделът на собственост в националните курорти по Черноморието. Именно затова той планирал държавната собственост в тези курорти като ВиК мрежа и алеи да се прехвърли на съответната община. Така по думите му щяло да има повече грижа от стана на местната власт за инфраструктурата и да се премахнат условията за корупционни сделки. Симеонов поясни, че от местната администрация са дали свое "за" Слънчев бряг да бъде прехвърлен на община Несебър.

 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ