Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Такси за $90 млн. ще лети за час от Лондон до Париж

Дума

12. Септември 2017 , брой: 178   179   0Новосъздадена бързо развиваща се компания от Германия си подсигури финансиране от 90 млн. долара, за да произведе изцяло електрическо летящо такси. Макар и все още в процес на разработка, 5-местният минисамолет на Lilium може да бъде готов още през 2019 г. Возилото ще взема разстоянието от Лондон до Париж с едно зареждане само за 60 мин. и ще пътува със скорост над 290 км/ч.
"Това е следващият етап от нашата бърза еволюция от идеята до производството на самолета, който ще революционизира начина, по който пътуваме във и около градовете по света", коментира изпълнителният директор и съосновател на Lilium Даниел Вийглен.
Освен за разработка на таксито, парите ще бъдат използвани и за увеличаване на екипа на компанията с най-малко 70 души. Интегрираните в летящото возило технологии ще позволят на пътниците да си поръчват минисамолета до най-близката площадка за кацане. Първоначално иновативното превозно средство няма да е напълно безпилотно: най-вече заради притесненията на хората то ще си има летец на борда. В бъдеще обаче е възможно подобна услуга да се предлага от изцяло автономни таксита.

 

 

Живот

 • 24. Ноември 2017 231
  131
  0

  Бъди здрав и щастлив, Тошо! Нека още дълги години си все така духовит, уверен, вдъхновяващ, принципен и изпълнен с енергия Човек, Мъж и Учител, а ние ще вървим по стъпките ти и ще се учим от теб!
  И още поне два пъти по 75!
  Наздраве!

  ДУМАДЖИИТЕ


Апис
Всички права запазени "ДУМА"