Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Такси за $90 млн. ще лети за час от Лондон до Париж

Дума

12. Септември 2017 , брой: 178   90   0Новосъздадена бързо развиваща се компания от Германия си подсигури финансиране от 90 млн. долара, за да произведе изцяло електрическо летящо такси. Макар и все още в процес на разработка, 5-местният минисамолет на Lilium може да бъде готов още през 2019 г. Возилото ще взема разстоянието от Лондон до Париж с едно зареждане само за 60 мин. и ще пътува със скорост над 290 км/ч.
"Това е следващият етап от нашата бърза еволюция от идеята до производството на самолета, който ще революционизира начина, по който пътуваме във и около градовете по света", коментира изпълнителният директор и съосновател на Lilium Даниел Вийглен.
Освен за разработка на таксито, парите ще бъдат използвани и за увеличаване на екипа на компанията с най-малко 70 души. Интегрираните в летящото возило технологии ще позволят на пътниците да си поръчват минисамолета до най-близката площадка за кацане. Първоначално иновативното превозно средство няма да е напълно безпилотно: най-вече заради притесненията на хората то ще си има летец на борда. В бъдеще обаче е възможно подобна услуга да се предлага от изцяло автономни таксита.

 

 

Живот

  • Снимките са майсторски поглед върху нестинарството, кукерите, надсвирването с гайди, лазарките, мъжкото хоро в реката, кушията...
    22. Септември 2017 186
    215
    0

    Фотографската изложба "Древни обичаи и традиции от България" ще бъде открита на 27 септември в центъра за дизайн и архитектура "Артплей" в Москва. 14 наши автори ще представят свои работи на експозицията, която може да се разгледа до 17 октомври. Кадрите са на Александър Михайлов, Анастас Търпанов, Ани Петрова, Богдан Стойко,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"