20 Април 2024събота10:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Волейболистките стартираха с 2 победи

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 278

Женският национален отбор на България до 23 години постигна 2 победи на световното първенство в Словения. Състезателките на Тони Зетова победиха Япония с 4:2 гейма (15:13, 13:15, 11:15, 15:13, 15:12, 15:11) в първия си двубой от група В на надпреварата, а във втория разгромиха Кения с 4:0 гейма (15:1, 15:5, 15:6, 15:11). Срещите на Волеймондиала се играят по експериментална система до 4 от 7 гейма и до 15 т. във всяка част. Срещу японките най-резултатна за нашите бе Силвана Чаушева с 18 т. (1 блокада, 3 аса), а Мисаки Ямаучи завърши с 15 т. (1 блокада) за съперничките.
В зала "Тиволи" в Любляна срещу представителките на Африка нашите постигнаха 35 успешни атаки срещу само 9 на противничките, 7:4 успешни блока, 5:2 аса и 13:8 т. от непредизвикани грешки. Селекционерката Антонина Зетова пусна звездите си Силвана Чаушева и Гергана Димитрова само в първите 2 части и те се отчетоха с по 6 т. Най-много - 8 - отбеляза Мирослава Паскова.
"Много труден беше първият ни мач, защото нашият отбор рядко играе с азиатските тимове. Преди играта бях много притеснена, защото познавам стила на японките. Не знаех как ще реагират момичетата. Обичам отбора си и мисля, че ще подобряваме играта си с все повече и повече мачове, които ще изиграем тук", коментира легендата Зетова.
"Подготвихме се много добре за двубоя, гледахме предишни срещи на съперничките ни 9 пъти. Мисля, че беше много добър мач. Преди не сме срещали отбор, който играе толкова бързо. Борихме се усилено към края на геймовете. Нямам представа как успяхме да имаме добро посрещане, атака и блокада. Но благодарение на Бога преминахме през това и в крайна сметка спечелихме", добави капитанката Гергана Димитрова, която срещу Япония постигна 17 т. (1 блокада).

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ