19 Април 2024петък21:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Единна Русия" спечели местния вот

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 35

"Единна Русия" на президента Владимир Путин потвърди статута си на водеща партия след избори на различни равнища в 82 региона в страната. Избори на различни равнища бяха проведени миналата неделя в 82 от 85 региона на Русия. Изключение са Санкт Петербург, Ингушетия, Магаданска област.
Общо по време на 5,8 хиляди избора от регионално и общинско равнище се сменят около 36,7 хиляди мандата. В изборите участваха 42 партии и 6 обществени организации.
Единният ден за гласуване до голяма степен бе генерална репетиция преди президентските избори: бяха изпробвани нови възможности за гласуване, предвиждащи административно облекчаване на изборния процес, както и нови технологии при обработването на бюлетините.
Партията "Единна Русия" на президента Владимир Путин печели почти навсякъде на изборите за регионални законодателни органи и губернатори. Избрани са вече губернатори в 16 региона, шест регионални парламента, голям брой общински органи.
Руски медии посочват, че кампанията като цяло не е предизвикала особен интерес сред избирателите.
"Основен резултат от изборите бе рекордно ниската активност", констатира "Ведомости".
Победата на повечето кандидати от "Единна Русия" в местните избори бе неизбежна поради липсата на силни конкуренти от опозицията", пише на свой ред в. "Комерсант".
Руският премиер и лидер на управляващата партия "Единна Русия" Дмитрий Медведев заяви, че е доволен от организирането на изборите сред руснаците в деня на гласуването, съобщи агенция ТАСС.
"Можем да кажем, че изборите се проведоха на високо ниво и могат да бъдат признати за валидни", каза той на видеоконференция с предизборния щаб на "Единна Русия".
Според Медведев това е потвърдено както от поддръжниците, така и от наблюдатели, присъствали във всички избирателни секции.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ