25 Април 2024четвъртък14:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 17

Мъж вилня с нож в църква в Бирмингам
Трима души бяха ранени, след като неизвестен мъж нападна хора с нож в църква в английския град Бирмингам, предаде "Дейли Мирър". Според местните медии, нападателят е на около 46 години. Той е задържан веднага. Около 150 души са се намирали в апостолската църква "Нов Йерусалим" край Астън в 10:50 ч. сутринта местно време, когато мъжът нахлул в сградата с голям кухненски нож.


Сирийската армия напредва срещу ИД

Подразделенията на Пети корпус на сирийската армия са разкъсали позициите на терористичната групировка "Ислямска държава" южно от Деир ез Зор и са се съединили към силите, разположени в града, предаде РИА "Новости". Съединението на силите e второ пробиване на обсадата на джихадистите около града. Първият пробив бе осъществен на 5 септември от бойците от елитното подразделение на сирийската армия "Тигрите".


Повечето каталунци смятат референдума за незаконен
Повечето жители на Каталуния смятат, че референдумът за независимост, който местните власти ще проведат на 1 октомври, е незаконен. Това става ясно от изследване, публикувано във вестник "Ел Паис". 56% от каталунците вярват, че плебисцитът, под формата, в която е планиран, не може да се счита за правно или юридически валиден. Обратната гледна точка се споделя от 38% от респондентите. В същото време около един от осем респонденти смятат, че отговорността за разрастването на сепаратистките настроения в областта е на испанския премиер Мариано Рахой.


Пхенян ще продължи да увеличава ядрения си потенциал
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разпореди да бъде увеличен потенциалът на страната за ядрено възпиране с цел самоотбрана. Ким е заявил това по време на прием, даден от него за учените, разработили водородната бомба, която бе изпитана на 3 септември. В същото време германският канцлер Ангела Меркел призова за преговори с КНДР по примера на тези с Иран за спиране на ядрената му програма.



Хиляди се събраха в Лондон на "Марш за Европа срещу "Брекзит" с призив към политиците да се "обединят, преосмислят и отхвърлят" напускането на Великобритания

БГНЕС

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ