Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Най-новите рекорди в Книгата на "Гинес"

29-годишна рускиня влезе в актуалното издание с две постижения

Дума

11. Септември 2017 , брой: 177   156   0Най-високата моделка от Русия и китайка с най-дългата мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите "Гинес", което вече е на книжния пазар, разкриха "Дейли експрес" и "Дейли мирър".
Сред свежите попълнения в прочутия алманах се откроява Екатерина Лисина. Тя е вписана в изданието като жената с най-дългите крака (132 см) и в качеството на най-високата моделка в света (205 см). "Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на рекордите "Гинес" не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано", сподели 29-годишната рускиня. Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина е била обект на тормоз заради ръста си.
Сред рекордьорите, включени в най-актуалното издание, е и американецът Джим Арингтън, който на 85 години е най-възрастният професионален бодибилдър в света. Той е участвал в 62 състезания, печелил е 16 от тях. Отдаденият на помпането на мускули мъж се занимава с културизъм и фитнес от 15-годишен. Въпреки напредналата си възраст, не смята да захвърля тежестите.
Китайката Ю Цзянся от Чанджоу, провинция Дзянсу, е вписана в Книгата на рекордите "Гинес" като жената с най-дълга мигла в света: окосмяването на левия клепач впечатлява с внушителните 12,4 см.
Животните също намират достойно място в изданието. Сред новите космати рекордьори е Сигнус, който има най-дългата опашка на жива домашна котка - 44,66 см.
От Книгата на рекордите "Гинес", издадена за първи път през 1955 г., са продадени над 138 млн. копия по света в повече от 100 страни. Прочутото томче е превеждано на 20 езика.


Бившата баскетболистка Екатерина Лисина

Котаракът с опашка от 44,66 см

Китайката с най-дългата мигла

Най-възрастният бодибилдър в света

 

 

Живот

  • Снимките са майсторски поглед върху нестинарството, кукерите, надсвирването с гайди, лазарките, мъжкото хоро в реката, кушията...
    22. Септември 2017 186
    215
    0

    Фотографската изложба "Древни обичаи и традиции от България" ще бъде открита на 27 септември в центъра за дизайн и архитектура "Артплей" в Москва. 14 наши автори ще представят свои работи на експозицията, която може да се разгледа до 17 октомври. Кадрите са на Александър Михайлов, Анастас Търпанов, Ани Петрова, Богдан Стойко,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"