28 Март 2024четвъртък12:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-новите рекорди в Книгата на "Гинес"

29-годишна рускиня влезе в актуалното издание с две постижения

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 1139

Най-високата моделка от Русия и китайка с най-дългата мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите "Гинес", което вече е на книжния пазар, разкриха "Дейли експрес" и "Дейли мирър".
Сред свежите попълнения в прочутия алманах се откроява Екатерина Лисина. Тя е вписана в изданието като жената с най-дългите крака (132 см) и в качеството на най-високата моделка в света (205 см). "Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на рекордите "Гинес" не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано", сподели 29-годишната рускиня. Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина е била обект на тормоз заради ръста си.
Сред рекордьорите, включени в най-актуалното издание, е и американецът Джим Арингтън, който на 85 години е най-възрастният професионален бодибилдър в света. Той е участвал в 62 състезания, печелил е 16 от тях. Отдаденият на помпането на мускули мъж се занимава с културизъм и фитнес от 15-годишен. Въпреки напредналата си възраст, не смята да захвърля тежестите.
Китайката Ю Цзянся от Чанджоу, провинция Дзянсу, е вписана в Книгата на рекордите "Гинес" като жената с най-дълга мигла в света: окосмяването на левия клепач впечатлява с внушителните 12,4 см.
Животните също намират достойно място в изданието. Сред новите космати рекордьори е Сигнус, който има най-дългата опашка на жива домашна котка - 44,66 см.
От Книгата на рекордите "Гинес", издадена за първи път през 1955 г., са продадени над 138 млн. копия по света в повече от 100 страни. Прочутото томче е превеждано на 20 езика.


Бившата баскетболистка Екатерина Лисина

Котаракът с опашка от 44,66 см

Китайката с най-дългата мигла

Най-възрастният бодибилдър в света

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ