19 Април 2024петък09:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец с лекция над Славия

Шампионите с тежка задача на старта на Лига Европа

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 13

Лудогорец изнесе лекция на Славия и би с 4:0 в София в мач от VIII кръг на Първа лига. За "орлите" срещата бе генерална репетиция за старта на Лига Европа в четвъртък, когато гостуват на силния тим Истанбул Башакшехир.
На Националния стадион Клаудио Кешеру (4 и 20) успокои страстите, а другите голове добавиха Вирджил Мисиджан (49) и Жуниор Кишада (75). Така тимът на Димитър Димитров-Херо се върна на победния път, след като в предните два мача завърши 0:0 с Левски и 1:1 с Пирин. В София Херо бе дал почивка на част от титулярите си, а от българите само Георги Терзиев започна като титуляр, а Александър Василев влезе в игра през второто полувреме.
"Ранният гол предреши нещата. Славия се опита да ни затвори максимално - с пет човека в защита и с четири в центъра на терена. Но всички видяха колко положения изпуснахме. За мен една лека победа. Срещу Левски имахме и игрово, и териториално преимущество. Когато бяхме в числено равенство, ни беше по-лесно, защото играеха по-отворено. После се затвориха. Ние си направихме мача труден. Отборът на Истанбул е един от най-силните, с огромен бюджет. Брага бе най-приемлив от първа група на жребия, а Истанбул и Хофенхайм бяха най-тежките от четвърта и трета група. Сега Хофенхайм би Байерн Мюнхен (2:0). Но отиваме в Истанбул, за да се надиграваме. Лудогорец се е доказал в годините и отиваме да затвърдим доброто впечатление в Европа", закани се Херо.
Задачата на разградчани в Лига Европа обаче наистина е тежка, защото в последния си мач Истанбул Башакшехир би шампиона Фенербахче с 3:2 като гост. На "Водафон Арена" головете вкараха Джонатан Атама (2), Емануел Адебайор (32) и Керим Фрей (90). За попадението на Адебайор асистира бившият кадър именно на Лудогорец Жуниор Кайсара. В състава на Истанбул ББ има доста популярни имена. Капитан е бившият играч на Интер Емре Белозоглу, а сред съотборниците му са Гаел Клиши, Гьокхан Инлер, Елджеро Елия и др.
"Лудогорец е много по-класен от нас и днес бяха много по-добри. С два удара много трудно можеш да направиш нещо. Има много причини за това ни състояние. Шест човека от състава не са правили подготовка, така че правим всичко в движение. Това ни е най-големият проблем. В момента ми е много тежко. Не ми се е случвало такова нещо в кариерата. Искаме да направим от момчетата биткаджии", каза треньорът на Славия Златомир Загорчич.

Снимка ludogorets.com


Халфът на Лудогорец Върждил Мисиджан (вдясно) избива топката от опитващия да шутира Стефан Велев от Славия в мача на Националния стадион

Президентът на Славия Венци Стефанов пък се заяде с малобройната публика, която негодува заради слабата форма. В последните пет мача "белите" са взели едва 1 т. "Слушам подмятанията. Пускат се някакви слухове, че Славия се продава за 10 млн. лв. Питат защо не се инвестират парите от продажбата на Петко Христов? Да не си мислят, че сме взели торби с пари? Горките момчета. Получихме 300 000 първи транш. Цялата сума е на шест транша. Както искат да ме наричат, но аз няма да купувам нови футболисти", обяви Стефанов.



 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ