26 Април 2024петък08:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 22

Лазов изпусна купа в Холандия
Александър Лазов и партньорът му на двойки Владимир Ужуловски загубиха финала на турнира на червени кортове в Алфен аан ден Райн, Холандия (43 000 евро). Българинът и украинецът отстъпиха на финала на представителите на домакините Ботик ван дер Зандсхулп и Бой Вестерхоф с 6:7 (6), 5:7.


Митко Ценов шести във Франция

Митко Ценов зае шесто място в бягането на 2000 метра в лекоатлетическото състезание Decanation в Анже, организирано от Френската федерация по лека атлетика. Българинът финишира за 5:34,58 мин. и донесе 2 точки за отбора на Балканите. Надпреварата се провежда ежегодно в дисциплините от десетобоя, като тази година на първо място завърши отборът на САЩ със 122 т., пред Франция със 103, Полша с 95 и др.


Падна световният рекорд на 10 км при жените
Кенийката Джойслин Джепкосгей постави нов световен рекорд в бягането на 10 км на шосе. На състезание в Прага тя стана първата жена, избягала дистанцията под 30 мин., като финишира за 29,43 мин. 23-годишната Джепкосгей подобри собствения си досегашен рекорд от 30,04 мин., поставен през април отново в чешката столица.


Маркес най-бърз на "Мизано"
Пилотът на Хонда Марк Маркес триумфира за Гран при на Сан Марино. На пистата "Мизано" испанецът пресече финала за     50:41,565 мин. Така актуалният световен шампион записа 59-и успех в мотоциклетната си кариера и 33-и в Кралския клас, както и четвърти за сезона. Втори се нареди Данило Петручи (Ит, Прамак Дукати) на 1,192 сек., пред Андреа Довициозо (Ит, Дукати) на 11,706 сек. Маркес събра 199 т. и се изравни с Довициозо на върха в генералното класиране. Трети остава Маверик Винялес (Исп, Ямаха) със 183 т. На "Мизано" не участва италианският любимец Валентино Роси, който наскоро си счупи десния крак на тренировка с кросов мотор и е аут поне за месец. Следващото състезание в Мото ГП е на 24 септември на пистата "Арагон" в Испания. До края на шампионата остават общо пет старта.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ