Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

За съвестта на живите

Велиана Христова

8. Септември 2017 , брой: 176   552   0Днес ДУМА слага началото на две много важни инициативи - мащабно издирване и изследване на имената на децата, убити по време на антифашистката съпротива 1923-1944 г., както и съграждането на мемориал в тяхна памет. Няма по-страшно престъпление от масовите убийства на деца. Ние знаем жестокото лице на фашизма, но когато то се озъбва над невръстни телца, когато 5-годишни момченца са измъчвани и застрелвани пред очите на майките им, престъплението става неизмеримо. Затова целият цивилизован свят е осеян с паметници на малките жертви на фашизма. Може би само в България имената на стотиците избити деца са потънали в забрава или изобщо не се знаят, често загинали втори път заедно с разрушените от "демократите" музеи. Да не говорим, че от тази гледна точка периодът на погромите и Белия терор през 1923-1925 г. е напълно неизучен. Всеки, който пожелае да се включи в инициативата, е добре дошъл.
Искаме в памет на невинните българчета, които не успяха да пораснат, да поставим монумент - там, пред НДК, срещу черните стени с имената на техните реабилитирани от прехода палачи. Важно е не за историята. Важно е за съвестта на живите!  

 

 

Няколко думи

  • 27. Септември 2017 189
    104
    0

    Човекът Антон има проблеми, обаче откак стана депутатът на ГЕРБ Тодоров, в мрежата хората го кръстиха "Шайката", щото беше обявил Бойко и Цветанов за шайка, пък после стана част от нея, та прякорът си остана. Но май бумерангът на щуротиите на Антон Тодоров, който работи политолог само по телевизора, удря вече болно по бат'Бойко, та спешно...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"