28 Март 2024четвъртък13:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 176

автор:Дума

visibility 10

СЕТА влиза в сила на 21 септември
Споразумението между Европейския съюз и Канада за зона за свободна търговия влиза в сила от 21 септември, съобщи на пресконференция в Брюксел еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом. Документът между ЕС и Канада за създаване на зона за свободна търговия беше подписан на 30 октомври м.г. на среща на високо равнище в Брюксел между лидерите не ЕС и Канада.


Разкриха лаборатория за експлозиви във Франция
Вещества, които може да се използват за направата на самоделни бомби, бяха открити при обиск на мебелен склад в промишлената зона на Парижкия регион в рамките на разследването на откритата по-рано лаборатория за производство на експлозиви в община Вилжюиф край Париж. Същите експлозиви бяха намерени при обиск в необитаемо жилище във Вилжюиф, южно от Париж. Впоследствие в жилището бяха открити и „документи с религиозно съдържание на арабски език”.


Макрон се опълчи на Меркел за Турция

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Турция остава жизненоважен партньор на Европейския съюз (ЕС) и отношенията с нея трябва да се поддържат дори ако страната се отдалечи от пътя на ЕС. Коментарите на френския президент идват след изявлението на германския канцлер Ангела Меркел по време на телевизионен дебат в неделя. „Искам да избегнем раздяла, защото тя е жизненоважен партньор в много кризи, пред които сме изправени, най-вече предизвикателството с мигрантите и терористичната заплаха“, каза Макрон.



С лозунги против турския президент Реджеп Ердоган група протестиращи се събраха пред сградата на регионалния Върховен съд в Хамбург, където се гледа делото срещу Мехмет С., обвинен, че е агент на турското национално разузнаване (МИТ)

БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ