23 Април 2024вторник12:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рефер №1 подпря Лудогорец срещу Левски

"Сини" и "зелени" не си вкараха гол в полза на ЦСКА-Сф

/ брой: 176

автор:Дума

visibility 70

Отборите на Левски и Лудогорец изиграха много драматичен сблъсък в отложен мач от първия кръг на Първа лига. Пред 16 000 зрители на "Георги Аспарухов" двата тима не успяха да си отбележат гол, като завършиха 0:0. "Сините", вдъхновени от своите фантастични фенове, успяха да задържат в четвърти пореден мач вратата си суха, въпреки че капитанът им и вратар Божидар Митрев бе изгонен още в 36-ата минута. 26-кратните шампиони на България играха 45 минути с човек по-малко срещу 6-кратните неизменни първенци на страната. В 79-ата мин. бразилецът Сисиньо също бе пратен под душовете с директен червен картон. Реферът Никола Попов, №1 при съдиите за миналия сезон и син на заместник изпълнителния директор на БФС Антон Попов, отнесе доста критики и освиркванията на левскарите, след като не даде червен картон на Натанаел за удар при спряла игра на Антонио Вутов минути преди изгонването на Митрев.
Равенството завърза още повече първенството, като големият победител тази вечер бе ЦСКА-София, който остана на върха с 16 т., но Лудогорец се доближи с 15, а "сините" вече са трети с 14 т.
Трибуните на стадион "Георги Аспарухов" бяха толкова пълни за първи път от над 13 месеца, когато привържениците подкрепяха отбора си срещу Марибор (1:1) в Лига Европа.
Преди мача 35-годишният вратар Боян Йоргачевич бе изпратен с бурни аплодисменти и скандирания от феновете, чийто любимец стана. Сърбинът обяви, че прекратява кариерата си.
Предвид националния празник на България - 132 години от Съединението на България, агитката на Левски бе приготвила хореография с национални трибагреници на целия стадион. "Съединението прави силата", гласеше най-големият плакат пред Сектор "Б", който пееше бившия химн на България - "Шуми Марица".
Завърналият се от Италия Делио Роси заложи на 10 от 11-те, които започнаха срещата при победата над Славия (4:0). Милош Цветкович се завърна за сметка на Ивайло Найденов. Херо пък направи 3 промени след домакинската издънка 1:1 с Пирин на "Лудогорец Арена". Клаудиу Кешерю, Яцек Горалски и Георги Терзиев бяха заменени от Жоао Пауло, Светослав Дяков и Игор Пластун.

Грешките на Попов:
26` Антонио Вутов влезе много грубо в краката на Натанаел, за което дори можеше да бъде изгонен. Но не последва картон.
28` Натанаел удари без топка Вутов при спряла игра, 36` Капитанът Божидар Митрев справедливо бе изгонен с директен червен картон за игра с ръце пред наказателното поле, когато Вандерсон се откъсна сам. Попов даде знак играта да продължи, но помощникът му Мартин Венев сигнализира за нарушението. Така реферът изгони национала и свири фаул за шампионите на границата на наказателното поле.
45+1` Игор Пластун игра с ръка в пеналта, след като Роман Прохазка се опита да насочи топката към вратата.
79` Сисиньо (79) бутна в гръб Гомес пред четвъртия съдия и бе изгонен.



Равенството е общо четвърто между двата клуба в родния елит от 19 мача. Последните 3 от тях в рамките на 17 месеца неизменно завършват 0:0 - 2 пъти в София и 1 път в Разград. "Орлите" са единственият действащ отбор в България с по-добри показатели срещу "сините" - 11:4 победи; (4:3 в София от 10 срещи).

 

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 96

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 90

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 101

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 117

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ