Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Пловдив

Три вечери "Нощ на музеите и галериите"

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   424   0
Снимка

Ателие на Атанас Хранов

Над 70 места ще предложи "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив. Фестивалът ще се проведе за 13-та поредна година, като за първи път програмата ще бъде разделена в три вечери - 15, 16 и 17 септември, съобщи Веселина Сариева от фондация "Отворени изкуства".
Организаторите включват специална изложба под мотото "Тук навсякъде", посветена на фондацията. Тя ще бъде показана в бившия Детмаг и ще отвори врати на 15 септември. "Проектите, инициативите и начините на работа на "Отворени изкуства" ще бъдат представени под формата на инсталации, художествени произведения, видеоматериали," поясни Сариева.
Акцентите за 16 септември са градските пространства и международната част от кураторската програма "Тук навсякъде". Част от нея е световната премиера на аудио-визуалния пърформънс "Liminal" на американката Мери Франк, който е свързан с реалната и виртуална архитектура. Успоредно на 15 и 16 септември ще се проведе и "Малката нощ", която ще зарадва детската публика с множество работилници за графични и иконописни техники и игри. На 17 септември се предвиждат следобедни уъркшопове, разходки в градското пространство със специална технология, която променя усещането за реалност и възприятия.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  438
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"