Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Театър

Ани Васева и Леонид Йовчев водят майсторски клас

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   272   0През новата учебна година Ани Васева и Леонид Йовчев ще поемат ръководството на клас по актьорско майсторство в театрален колеж "Любен Гройс". Режисьорката и актьорът, сред съоснователите на "Метеор", са най-новите преподаватели в състава на колежа.
Дългогодишната съвместна работа на Ани Васева и Леонид Йовчев (в сътрудничество с философа Боян Манчев) включва спектакли като "Малдорор", "Убиецът и блудницата", "Пиеса за теб", "Пиеса за умиране" и много други. Извън "Метеор" Йовчев е играл в множество театрални постановки и филми. Сред неговите роли са Хамлет в "Хамлет" и Гео Милев в "Гео" в НТ "Иван Вазов", господин Пенев във филма "Маймуна" и др. Освен режисьор Ани Васева е и теоретик на театъра и танца, води часове по история на театъра и литературата в ТК "Любен Гройс" и е гост-преподавател в НБУ. През 2017 г. излиза книгата й "Що е то съвременен танц?".
Кандидатстудентските изпити ще се проведат на 22, 23 и 24 септември. Крайният срок за записване е 17 септември.

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  516
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"