Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Неделник

Здраве

Тенът все пак има положителен ефект за здравето

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   94   0Слънчевият загар намалява (или в редки случаи предотвратява) действието на вредните ултравиолетови лъчи - невидимата част от слънчевия спектър, които проникват през кожата и видоизменят ДНК. До този извод са стигнали специалисти от Медицинското училище към Университета "Харвард" и Института за рака в Хюстън след провеждането на редица експерименти.
Това не означава, че трябва да забравим за слънцезащитните кремове и да се излагаме постоянно на въздействието на слънчевата светлина, предупреждават учените. Според тях хората със светла кожа, светла или рижава коса дори трябва да получават определена доза ултравиолет, която не може да се набави само с обичайните разходки в слънчево време.
Ето защо потъмняването на кожата в резултат от въздействието на слънчевите лъчи има положително, а не отрицателно влияние върху здравето на човек.
На този етап се изучават начините за безопасно използване на слънчевите лъчи по естествен път или в солариум, при които едновременно се активизират защитата на ДНК и процесът на промяна на пигментацията на кожата, съобщава Ройтерс.

 

 

Неделник

 • Булевард : Срещи
  Ако виждаш света изпълнен с възможности, скачаш и ги улавяш. Другият вариант е да се оплакваш от еднообразието, без да виждаш шансовете, убеден е възпитаникът на СМГ
  22. Септември 2017 186
  660
  0

  Виктор Чавдаров е роден на 26 февруари 1998 г. Завършва едно от най-добрите средни училища в страната - СМГ "Паисий Хилендарски", където учи от V клас. В VII го приемат в паралелката с най-висок бал в цялата страна. Нарежда се сред десетимата випускници с успех 5,99. Владее немски и английски език.
  След броени дни 19-годишният...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"