Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Неделник

Здраве

Тенът все пак има положителен ефект за здравето

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   194   0Слънчевият загар намалява (или в редки случаи предотвратява) действието на вредните ултравиолетови лъчи - невидимата част от слънчевия спектър, които проникват през кожата и видоизменят ДНК. До този извод са стигнали специалисти от Медицинското училище към Университета "Харвард" и Института за рака в Хюстън след провеждането на редица експерименти.
Това не означава, че трябва да забравим за слънцезащитните кремове и да се излагаме постоянно на въздействието на слънчевата светлина, предупреждават учените. Според тях хората със светла кожа, светла или рижава коса дори трябва да получават определена доза ултравиолет, която не може да се набави само с обичайните разходки в слънчево време.
Ето защо потъмняването на кожата в резултат от въздействието на слънчевите лъчи има положително, а не отрицателно влияние върху здравето на човек.
На този етап се изучават начините за безопасно използване на слънчевите лъчи по естествен път или в солариум, при които едновременно се активизират защитата на ДНК и процесът на промяна на пигментацията на кожата, съобщава Ройтерс.

 

 

Неделник

 • В Природонаучния музей на Пловдив бе открита зала "Тропик" - дом на 400 огромни, чудно красиви пеперуди
  17. Ноември 2017 226
  232
  0

  Имате желание да попаднете в джунглата? Може и да не предприемате дълго, уморително и скъпоструващо пътуване. Отправете се към чудния тракийски град Пловдив. Идете в новата зала "Тропик" в Природонаучния музей в града на тепетата и ще се окажете в едно малко кътче от екзотичната джунгла!
  Там, сред зеленината на 50 вида тропически...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"