20 Април 2024събота17:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

"Възраждане" чества 22 години с изложба на Полина Кръстева

/ брой: 176

автор:Дума

visibility 28

Пловдивската галерия "Възраждане" ще отпразнува своя 22-ри рожден ден с живопис "Между мрака и светлината" на Полина Кръстева. Изложбата ще продължи до 25 септември. На празника бяха  връчени и традиционните награди "Арт Медия" за художествена журналистика.
След дългогодишно отсъствие Полина Кръстева се завръща с ударна, смело и безкомпромисно поднесена изложба, в която цветовете са безспорни господари върху бойното поле на платната. Този път те реално оцветяват душевните и духовните явления, очертават, маркират пътя за Там и Отсам. Цветовете правят различими доброто и злото, те формират това, което няма форма и се изменя чрез действието - емоциите, страховете, надеждите, силата и безсилието. Цветовете, които са енергийни, високоволтови потоци и създават в картините силовите полета на човешките страсти, крушения и победи, разграничават пътищата на Неведомото и определят тайнствените зони на Мрака и Светлината, посочва галеристката Краси Алексиева.
Полина Кръстева е родена на 14 март 1945 г. в с. Боровица, окр. Видински. Завършва средно техническо образование в Пловдив и НХА, специалност дизайн. През 1975 г. е един от основателите на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. Преподавателка е дълги години в училището по дизайн "Дечко Узунов" в Казанлък и в НГ за сценични и екранни изкуства. Първата й самостоятелна изложба е през 1979 г. в Дружеството на пловдивските художници. Осъществила е още 13 самостоятелни експозиции у нас. Нейни картини са в частни колекции в България, Италия, Великобритания, Дания, Германия, Гърция и САЩ.


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ