23 Април 2024вторник14:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ботев Пд смени Литекс в АЕК

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 51

Ботев Пд бе приет за член на Асоциацията на европейските клубове (АЕК) по време на Генералната асамблея на организацията, която се проведе в Женева на 4 и 5 септември. Така "канарчетата" са третият български клуб в асоциацията след Левски и Лудогорец. Член на АЕК преди време бе и Литекс, но "оранжевите" са извадени след врътките с обединението и промяната на името на ЦСКА-София и на седалището от Ловеч в София. Асоциацията е независим орган, който представлява интересите на клубовете на европейско ниво. Тя бе създадена от водещите отбори в Европа и в момента там членуват над 220 клуба.
Новият председател на АЕК е босът на Ювентус Андреа Аньели, който смени на поста Карл-Хайнц Румениге от Байерн М.
Феновете на Ботев Пд снеха доверието си от ръководителите на клуба. Причината за това крайно тяхно решение е продължаващото протакане на подновяването на строителните дейности на стадион "Христо Ботев".
Привържениците на "канарчетата" се надяваха те да започнат възможно най-скоро, за да могат да се върнат на съоръжението си, а не да домакинстват на базата в Коматево. Те организираха редица инициативи за тази кауза, но смятат, че не срещат подкрепа. Затова те написаха:
"Уважаеми ботевисти, приятели, изминаха повече от 3 години, откакто любимият ни клуб и верните му привърженици са далеч от дома си. Три години, изпълнени с очаквания, дати, инвеститори, обещания, срещи, разяснения, цесии и какво ли още не. Липсваха единствено реалните действия и резултати. Опитахме се да контактуваме с хората, поели ангажимент за завръщането ни на стадион "Христо Ботев" и разрешаването на основните пречки за това. Молихме, писахме покани, искахме да знаем какво се случва. Не получихме нито един смислен отговор, дори напоследък не получихме и желание за среща. Може би, защото обещанията свършиха. Свърши и нашето търпение. Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и обединени фракции "Бултрас" застават пред вас с цялата си отговорност и загриженост за съдбата на любимия ни клуб и заявяват, че свалят доверието си от Управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев" и оперативното ръководство на футболния клуб. Разбрахме, че има начини. Разбрахме, че има неизползвани възможности, разбрахме, че няма достатъчно хора в тези ръководства, подготвени и всеотдайни за постигане на основната и единствена цел - завръщането ни на стадион "Христо Ботев". Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и обединени фракции "Бултрас" изразяват пълната си подкрепа към треньорското ръководство и футболистите от отбора и заявяват, че застават напълно и всеотдайно зад тях преди предстоящите важни битки на футболния терен", написаха феновете си в позицията.



Президентът на клуба Ангел Палийски е претърпял тежка операция във вторник. При нелеп инцидент преди седмица бизнесменът е счупил прешлен, след което е бил няколко дни на легло. Наложило се е да бъде преместен в Правителствена болница в София, като му е извършена тричасова интервенция, революционна за България, от професор от Дюселдорф. От болницата съобщиха, че операцията е успешна и Ангел Палийски ще е на крака след няколко дни.

 

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 96

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 90

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 101

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 117

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ