11 Май 2024събота05:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Грациите на гости при президента

Страната ни може да стане център за обучение на състезателки и треньори по художествена гимнастика, смята държавният глава

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 57

Успехите на българските спортисти многократно надхвърлят условията, в които те тренират и живеят. Време е държавните институции и бизнесът да обединят усилията си и да инвестират в създаването на модерни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има традиции и успехи на световно равнище. Една от тях безспорно е българската художествена гимнастика. Това заяви президентът Румен Радев, който прие на „Дондуков“ 2 треньорките и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, донесли нова слава на България на световното първенство в Пезаро, Италия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Радев подчерта, че страната ни трябва да се стреми към преустановяване на практиката да се постига „от нищо нещо“ и да насърчи както масовия спорт, така и традиционно силните за България спортни дисциплини. Според президента в България може да бъде създадена международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и чужди отбори. „България има нужда от „дом“ на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички успехи в тази сфера, които да възпитават и вдъхновяват хиляди деца да се занимават със спорт“, подчерта президентът. На срещата беше отбелязано, че на практика няма държава с постигнати успехи в художествената гимнастика, в която да не работят и български треньори, и това налага да бъдат търсени възможности за запазване и развитие на националния потенциал в този спорт.
Президентът поздрави българските гимнастички за спечелените медали от световното първенство. „Изключителните ви резултати показват, че с несломим спортен дух, трудолюбие и всеотдайност всяко предизвикателство е преодолимо. Вие обединявате българския народ и безспорните ви победи са повод за национално самочувствие и гордост. Те вдъхват оптимизъм, че българската художествена гимнастика освен утвърдени традиции има и блестящо бъдеще“, заяви държавният глава.
„Не само спечелените медали, но преди всичко емоциите и националното обединение, които предизвикаха победите на ансамбъла ни, са нашият стимул да вървим напред“, заяви председателят на БФХГ Илиана Раева. Тя добави, че отношението и подкрепата на институциите са стимул красивият спорт да продължава да вдъхновява българите и да покорява нови върхове. „Вълнението за предстоящото световно първенство по художествена гимнастика през 2018 година, което ще се проведе в България, е огромно. Много ансамбли на други държави ще дойдат да се подготвят при нас“, обяви Илиана Раева.

Снимка Президентството


Президентът Румен Радев прие на "Дондуков" 2 грациите от ансамбъла по художествена гимнастика и треньорката им Весела Димитрова

 

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 337

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 334

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 351

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ