24 Април 2024сряда20:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 24

Литературна премиера във Френския институт
Елица е само на 35, а има куп успешни проекти в документалното кино, литературното писане и пърформънса. Вече не е тайна, че един от тях, филмът "Всяка стена е врата", ще бъде представен в есенното издание на "Синелибри". За своя бляскав литературен дебют "Космонавтите само минават" (издава "Колибри") тя е удостоена с отличието "Андре Дюбрьой" (за първи роман, написан с хумор и критично чувство) и е номинирана за наградите "Флор", "Рьоне Фале", "111-а страница" и три литературни отличия на гимназистите. На 13 септември в 19 ч. романът ще бъде представен във Френския културен институт в София.



Трети фотосалон "Старт фото 2017"
Третият международен фотосалон "Старт фото 2017" продължава до 8 септември в галерия "Академия" на Националната художествена академия. Както при предишните издания, събитието отново е под патронажа на Столичната община и в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство и Национално сдружение фотографска академия България "Янка Кюркчиева", Международната федерация по борба и Европейския съюз по борба. Проявата е единствена по рода си в България поради наличието на раздел "Спорт", който ще бъде важен и с оглед признанието, което получи София да бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. Идеята на екипа на "Старт фото" със спортната тема е да покаже, че спортът и културата вървят ръка за ръка. Тази година в конкурса се включиха над 280 автори с повече от 3000 фотографии. Отличени за изложбата са 130 фотографии на автори от всички краища на света.



Холандски сериал "Забравени от Бога"
Действителни случаи на тежки престъпления вдъхновяват създателите на "Забравени от бога" да насочат вниманието на публиката върху човешката жестокост. Холандският драматичен сериал показва какво превръща хората в безжалостни мъчители и убийци, като в същото време представя съдбата на жертвата. Зрителите на Bulgaria ON AIR могат да проследят поредицата от 11 септември, всеки делник от 20,40 ч. Сериалът е реализиран по идея на Петер Кюперс. Има две номинации за най-добра тв драма на Холандския филмов фестивал.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ