20 Април 2024събота18:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Театрален празник започва днес в Разлог

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 29

Национален фестивал на любителския театър "Мехомия 2017" ще се проведе в Разлог за първи път, но с идея да се превърне в традиция, научи ДУМА от сайта на община Разлог. Инициативата е на кмета инж. Красимир Герчев и председателя на Съюза на читалищата в България Николай Дойнов. Театралният празник ще се проведе и със съдействието на Министерството на културата. Председател на журито е директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин.
Фестивалът ще бъде открит днес, 7 септември, от 18 ч. с "Госпожа министершата" от Бр. Нушич, режисьор Стефан Радков, представена от любителския театрален състав към НЧ "Наука-1901" в Ябланица. На 8 септември ще се играят "Криворазбраната цивилизация" от Д. Войников от 18 ч. и "Жена ни е светица" от Миро Гавран от 20 ч. на театралния колектив към НЧ "Отец Пайсий-1893" във Велинград, с режисьор Мариус Донкин, и театралния колектив при НЧ "Пенчо Славейков 1871" в Трявна, с режисьор Никола Узунов.
"Любовен лабиринт" и "Не всеки крадец е мошеник", съответно от 18 и от 20 ч., са заключителните постановки на театралния фестивал на 9 септември. "Любовен лабиринт" от Жак Жиняк е реализирана от театралната трупа при НЧ "Христо Ботев-1872" от Нови пазар, режисьор Злати Златев. Тя представя България в световната асоциация на театралите любители. Вторият спектакъл - "Не всеки крадец е мошеник" по Дарио Фо, ще бъде представен от самодейния театрален състав при НЧ "15.09.1903-1909" в Разлог. Режисьорка на постановката е Велина Кулина. Входът за всички представления е свободен.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ