24 Април 2024сряда17:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Будапеща плаши с вето при санкции срещу Полша

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 14

Унгария ще блокира всякакви опити на Европейската комисия да наложи санкции на Полша, свързани със спора около върховенството на закона заради съдебната реформа. Това заяви министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сийярто. "Против тази страна се приемат двойни стандарти, както и срещу Унгария", отбеляза министърът в интервю за "Винер цайтунг".
"Когато Гърция строи ограда по границата си, това е в реда на нещата. Когато това правим ние - не", отбеляза той. "И в Германия, и в други страни създават от Унгария образа на най-лошата страна в света, диктатура и т.н., но германските инвеститори мислят по друг начин и последните допитвания показват, че 80% от тях с удоволствие искат да правят бизнес у нас", каза Сийярто.
На 31 август зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс заяви, че Брюксел не иска да използва санкции срещу Полша, но може да се окаже принудена да ги приложи във връзка с нарушенията от Варшава на европейския принцип на върховенството на закона в хода на съдебната реформа.


 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 340

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 275

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 370

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ