Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Можем ли?

Светла Василева

6. Септември 2017 , брой: 174   458   0Днес е специален празник в календара на отечеството. Честваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия, разделени по силата на Берлинския договор. Честваме порива, силата на духа и усилието на волята на предците ни да бъдат заедно. Честваме тяхната гордост, непримиримост и дързост да се възправят сами срещу света и да отстояват правото на собствена държава. Въпреки интересите на Великите сили. Въпреки трудностите. Въпреки опасностите.
Днес честваме и сплотеността на българите, завещана още от Кубрат и проверена в битките за независима църква, за съхраняване на език, традиции и обичаи, закалена в борбата за национално освобождение. Съединението прави силата, пише на фасадата на Народното събрание. Знаем го от историята. Способни ли сме на подобен порив днес?
Община Кресна обяви национална кампания за възстановяване на колосалните щети от августовските пожари. Апелът е за съпричастност и съдействие кой с каквото и колкото може да помогне. Според Световния дарителски индекс за 2016 г. България е в дъното - на 127 място от 139 страни по щедрост. Ние не сме забравили завета на Кубрат, нито урока на Съединението. Сега е моментът да го докажем. Можем ли? 

 

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    148
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"