Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Можем ли?

Светла Василева

6. Септември 2017 , брой: 174   317   0Днес е специален празник в календара на отечеството. Честваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия, разделени по силата на Берлинския договор. Честваме порива, силата на духа и усилието на волята на предците ни да бъдат заедно. Честваме тяхната гордост, непримиримост и дързост да се възправят сами срещу света и да отстояват правото на собствена държава. Въпреки интересите на Великите сили. Въпреки трудностите. Въпреки опасностите.
Днес честваме и сплотеността на българите, завещана още от Кубрат и проверена в битките за независима църква, за съхраняване на език, традиции и обичаи, закалена в борбата за национално освобождение. Съединението прави силата, пише на фасадата на Народното събрание. Знаем го от историята. Способни ли сме на подобен порив днес?
Община Кресна обяви национална кампания за възстановяване на колосалните щети от августовските пожари. Апелът е за съпричастност и съдействие кой с каквото и колкото може да помогне. Според Световния дарителски индекс за 2016 г. България е в дъното - на 127 място от 139 страни по щедрост. Ние не сме забравили завета на Кубрат, нито урока на Съединението. Сега е моментът да го докажем. Можем ли? 

 

 

 

Няколко думи

  • 27. Септември 2017 189
    104
    0

    Човекът Антон има проблеми, обаче откак стана депутатът на ГЕРБ Тодоров, в мрежата хората го кръстиха "Шайката", щото беше обявил Бойко и Цветанов за шайка, пък после стана част от нея, та прякорът си остана. Но май бумерангът на щуротиите на Антон Тодоров, който работи политолог само по телевизора, удря вече болно по бат'Бойко, та спешно...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"