20 Април 2024събота14:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

МЗХГ ще издава разрешителни за отглеждане на марихуана за фураж

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 86

С подаване на заявление земеделците ще могат да отглеждат канабис легално. Това каза пред БНР Стефка Дамянова, експерт в Министерството на земеделието, храните и горите. Министерството ще издава разрешително, което ще важи една година. То ще дава право на стопаните да сеят една година марихуана на точно определена площ. Това предвижда проектонаредба, публикувана на страницата на земеделското ведомство. Над 1000 дка са площите, засети легално с канабис у нас, каза Дамянова.
Наредбата предвижда стопаните след засяване на площите да информират съответната областна дирекция на МВР за извършената сеитба, като представят разрешителното от МЗХГ и информация за местонахождението на засетите площи.
Позволението обаче важи единствено за канабис, отглеждан за отделяне на влакно, семена за фураж и храна, както и семена за посев. Растенията не могат да съдържат повече от 0,2 тегловни процента от активната упояваща съставка тетрахидроканабинол, основна за нелегалната марихуана. Узаконяването на този вид отглеждане на практика беше регламентирано миналата година с промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В тях беше установено, че позволението трябва да се дава от земеделското министерство.
Право да отглеждат канабис по строгата система ще имат само регистрирани земеделски производители, които подадат съответна молба по образец в министерството. Изрично ще се уточняват сортовете, видът и количеството продукция, така че тя да отговарят на законовите рамки.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ