23 Април 2024вторник11:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фестивалът "Златна маска" тръгва на гастроли из Русия

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 110

Фестивалът "Златна маска" традиционно открива новия театрален сезон с поредица регионални и международни проекти, съобщава ТАСС. Най-добрите спектакли на руските театри ще гастролират от 3 септември до 26 ноември в осем града на Русия, както и в Латвия, Естония и Беларус.
Началото бе дадено в Краснокамск, където такъв проект се представя за първи път. В този неголям град на Пермска област бяха показани два спектакъла на Руския академичен младежки театър (РАМТ) - "Приказки за всеки случай" и "По пътя". От 15 до 21 септември ще посрещнат фестивала в Уляновск за четвърти път. В програмата тази година са спектаклите, наградени и номинирани за "Златна маска 2017" "Чайка. Ескиз" на Ярославския театър "Ф. Волков", "Желязо" на Театъра на куклите на Република Карелия и "Руски роман" на московския театър "Вл. Маяковски".
Турнето в по-малки градове на Русия продължава с Новотроицк и Орск, където на 26 и 27 септември ще се играят "Приказки за всеки случай" на РАМТ. От 20 до 25 септември в Петрозаводск ще гледат "С любимите не се разделяйте" и "Плешивият Амур" на Московския театър на младия зрител (МТЮЗ), "Желязо" на Театъра на куклите от Република Карелия, "Лада, или Радост" на РАМТ - тази постановка ще отиде и в Костомукша.
"Лейди Макбет от нашата околия" на МТЮЗ, "Да спасиш Суперкатерица" на Московския център за драматургия и режисура и балетът "Ромео и Жулиета" на Музикалния театър на Република Карелия ще видят зрителите в Череповец от 28 октомври до 26 ноември.
Четири спектакъла ще стигнат до Норилск, където от 18 до 26 ноември ще бъдат играни "Шведски кибрит" и "Внимание, елфи" на Театъра на нациите, "Рождество на О. Хенри" на московския театър "Пушкин" и "Записки на младия лекар" на театър "Мастерская" от Санкт Петербург.
Международната програма традиционно е наситена с най-актуалните театрални постановки, отбелязват от пресслужбата на фестивала. В Латвия (Рига, Лиепая и Вентспилс) и Естония (Талин, Нарва и Тарту) от 3 до 17 октомври ще бъдат показани спектакли, лауреати и номинирани за "Златна маска" за 2016 и 2017 г. Това са "Руски роман" на московския театър "Маяковски", "the_Marusya" на компания "Диалог данс" от Кострома, "Кафе Идиот" на театър "Балет Москва", "Сън в лятна нощ" на работилницата на Петър Фоменко, операта "Доктор Гааз" на театър "Хеликон опера", а също и една от най-нашумелите премиери от миналия сезон - "Иванов" на Театъра на нациите с Евгений Миронов в главната роля. В Естония "Златна маска" ще представи и спектакъла за най-малките зрители "Музика на крачките. Аз озвучавам мултфилм", създаден от Московската филхармония съвместно с Бейби лаб.
В Беларус фестивалът ще представи "Иванов" на Театъра на нациите и "Макс Блек, или 62 начина да подпреш главата си с ръка" на Електротеатър "Станиславски", които ще бъдат играни в рамките на Международния фестивал "ТеАрт" в Минск.

 

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 0

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 0

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ