16 Април 2024вторник09:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скандално

А къде е грижата за детето?

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 27

Редица институции са ангажирани с грижа за децата в България. Факт е обаче, че има проблем. Осъществява ли се контролът по продажба на алкохол, цигари и наркотици на малолетни и непълнолетни, санкционират ли се достатъчно често родители, допуснали младежи под 16 и 18 г. да живеят "на съпружески начала" - това са само част от въпросите, чиито честни отговори едва ли биха ни харесали. Нормално ли е 6-годишно хлапе да присъства на пиянския запой във Виноградец и кой допуска малчуган да си играе с оръжиe? Цацаров да каже къде е наказанието за този човек, вместо да обяснява, че дете не можело да се справи с тежкия "Глок"! Защото и без да има изстрел и убит, тежкото нарушение на закона е налице. Как хлапе на 11 г. пък бе простреляно с пушката на баща си? Защо България се нарежда на челните места в класациите на бракове и раждания на малолетни?
Само да припомним текст от Закона за закрила на детето: "Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22 ч., ако е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст". "Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие" - едва ли възможността да види пияни, или както в случая във Виноградец, мъртви хора е особено възпитателно.
В Наказателния кодекс също има цял раздел, посветен на престъпленията срещу младежта. Кой обаче следи за тези разпоредби и ефективно ли го прави - това са риторични въпроси, на които и сами можем да си отговорим.

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 818

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 753

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 778

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 808

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 772

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 853

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 816

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 797

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 791

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ