25 Април 2024четвъртък04:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

45 години не бяха достатъчни

Сега имаме 27 години анарходемокрация и "професии" като клошар, наркоман, безработен

/ брой: 174

visibility 75

При социализма българският народ живя в мир и спокойствие, без войни. Хората се трудеха и се радваха, че изграждат на себе си и своите деца спокойно бъдеще. Всяка година израстваха стотици заводи, фабрики, електроцентрали, комбинати. Появиха се градове като Димитровград, Гълъбово, Раднево, Мадан, Рудозем. Строяха се детски градини, училища, болници и жилищни блокове. За броени години след 1944, България беше изцяло електрифицирана. Механизира се селското стопанство. Преодоля се тежкият физически труд. Младите хора заминаха в градовете, включиха се активно в различните отрасли на икономиката. Израснаха учители, лекари, инженери, технолози. На всички работещи се осигуряваха карти за почивки на море и планина. Проблем нямаше с циганите. Те работеха в строителството и като хигиенисти по улиците, в предприятията и в парковете.
Във всички населени места в страната имаше общообразователни училища, а във всички градове и гимназии, в окръжните градове и езикови, и професионални гимназии (техникуми) - за медицински сестри, строителни техници, автотранспортни работници, за кадри за селското стопанство и много други. Имаше откриване, а не закриване на училища. Младите хора, завършили професионалните гимназии, навлизаха веднага в производството по договори за 3 години и ако желаеха - продължаваха, а някои се местеха в други производства. Във всички градове в страната  функционираха болници. Най-авторитетните професии бяха на учителите, лекарите, инженерите, технолозите, агрономите, офицерите. България стигна 9 млн. жители.
Сега имаме 27 години анарходемокрация, 27 пъти избори - за правителство, президент и за кметове, добре сме. Имаме и нови професии: клошар, клюкар, наркоман, безработен и други. Имаме хранителни продукти с ГМО, птичи грип и заразени яйца. Предлагам на младите социалисти да намерят и изучат статистическите данни за живота в родните им места по време на социализма и сега, защото те малко знаят за онези години. 

Георги Танев, Димитровград


Така изглеждаше електрокарният завод "6 септември" в София. Днес от него няма и следа.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ