29 Март 2024петък13:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Е, скъпи мой...

/ брой: 172

автор:Валентин Георгиев

visibility 1623

Осем години, откакто е на власт, Бойко Борисов не спира да си измива ръцете с тройната коалиция. И да търси под вола теле, за да докаже колко лоши и корумпирани са били "ония", а колко чисто, прозрачно и справедливо е неговото управление.   През уикенда пред младежите от ГЕРБ Борисов отново извади темата "корупция" от нафталина и подхвана старата песен за закона за амнистията, приет през 2009 г., малко преди да си отиде тройната коалиция.
"Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат "Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!" Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже "Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон"... Поводът, който този път пили нервите и повдига адреналина му, е политическият разнобой за нов антикорупционен закон, какъвто предлагат и ГЕРБ, и БСП и опитът му да защити собствения си проект.  
Та като препоръка към младите Бащицата фамилиарно се обърна към тях: "Една партия, скъпи мои, се оценява, когато е на власт, не когато е в опозиция” и ги посъветва да не влизат в спорове с БСП.
Е, скъпи мой, струва си да ти припомним някои азбучни истини на фона на азбучните ти лъжи и голи обвинения.
Първо, законът за амнистията се отнася за НЕПРЕДУМИШЛЕНИ престъпления от общ характер и то за лица в управлението на държавата до 2008 г. Второ, през 2010 г. по твое искане Конституционният съд излезе с решение, че този закон не е противоконституционен. И трето, всички министри от тройната коалиция официално обявиха, че няма да се възползват от него. Въпреки това вече 8 години хвърляш в пространството обвинения за корупция към предишните, но за нито един досега не успя да докажеш вината му и да го вкараш в затвора.
Вместо това, скъпи мой, всички виждаме какъв е подходът на ГЕРБ към престъпниците и корумпираните във властта. Помниш ли собствените си закани: "Докопам ли някого за корупция, няма милост". Да не би случайно да се отрече от Дянков? А какво стана с Фидосова? Партийното порицание може да действа като пожарен пиар, но едва ли пращането на някого в забвение заличава безобразията, които е вършил. За Боршош и НДК няма да отваряме дума, защото мирише, та се не трае. За суджуците всички разбраха, че не са ти по вкуса, но и за модела "суджукгейт", който е есенцията на цялостното ти управление.   
Ами общинският шеф Лазар Влайков от Виноградец, чието членство в ГЕРБ бе прекратено за втори път след убийството? Същият, който пред 5 години намушка с нож гражданин след пътен инцидент, но не получи присъда, а преди това бе обвинен, че е пребил сина на общински съветник и заплашвал семейството му... Колко пъти ГЕРБ амнистира свои кадри по този начин? Защото да ги скатаеш на заден план, за да ги съхраниш, а обществото да забрави за тях не е никаква борба с корупцията. Още по-малко пък с престъпността.
Но изглежда ГЕРБ е "демократична партия", съставена от "цвета на нацията". И ще се окажат прави ония, дето твърдят, че ако действаше принципно и изключваше от редиците си всеки престъпник или корумпиран, без да ги приема обратно, ще остане без членска маса.        

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ