19 Април 2024петък16:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мохамед Али оживява в танцов спектакъл

Непокорството и настойчивостта на артиста да се издигне след поражението изграждат историята

/ брой: 172

автор:Дума

visibility 27

Неповторимият Мохамед Али оживява на 8 октомври от 20,00 ч. в Пловдив в "Стъпка преди края" на "Spitfire Company". В шампионския спектакъл танцовото изкуство си служи с крошета от тежка категория, за да събуди боеца във всеки от нас. Историята на може би най-известния боксьор в света - от възхода на ринга до угасването на легендата, покосена от болестта на Паркинсон - всъщност е историята на всеки, който някога е понасял ударите на живота.
Сцената е превърната в боксов ринг, където, също както в живота, се редуват победи и загуби, а съдбата води безмилостен дуел срещу отказа да се предадеш. С бързи и насечени движения, със скоростно въртене до замайване Маркета Ваковска ("Танцьор на годината" - Чехия, 2013) бродира с напрежение сцената, докато музиката и вокалите на Ленка Дусилова подсилват още повече емоцията на изпълнението. Непокорството и настойчивостта на артиста да се издигне след поражението изграждат историята, а представлението изправя публиката на крака и напълно заслужава възторжените й аплодисменти.
"Време е за театрален нокаут. В този спектакъл, завоювал награди и почитатели от Стокхолм до Пекин, две жени чрез танц и музика се борят на боксовия ринг за своята съдба. Болезнено майсторство", отбелязва "The Herald".
Представлението, вдъхновено от боксовата легенда, е част от чешкия фокус на 10-ото юбилейно издание на "One Dance Week". Специалната програма е курирана от директора на театър "Divadlo Ponec", форумите "Tanec Praha" и Чешката танцова платформа Ивона Кройцманова. Модулът "Check the Czechs" ще представи общо три спектакъла: "Гайд" на 24 септември от 19,30 ч., "Разказвачката" на 8 октомври от 16,30 ч. и "Стъпка преди края" на 8 октомври от 20,00 ч. Всички представления от програмата на фестивала, който започва на 23 септември и ще продължи до 15 октомври, ще се играят в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив.


За повече информация:
https://www.facebook.com/events/290490841417750, както и Onedanceweek.com

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ