23 Април 2024вторник09:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 23

Лавров призова САЩ за сдържаност към КНДР
Руският външен министър Сергей Лавров призова САЩ да се въздържат от каквито и да е военни действия на Корейския полуостров, които може да доведат до "непредвидими последици". Лавров е провел телефонен разговор с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, в който е заявил също така, че според него всяко по-нататъшно засилване на санкциите срещу КНДР би имало обратен ефект. Двамата са се съгласили, че извършеното в сряда ракетно изстрелване от Северна Корея е било "поредно грубо нарушение от Пхенян на редица резолюции на Съвета за сигурност на ООН", посочва ТАСС.


"Газпром" построила 220 км от "Турски поток"
"Газпром" вече е изградила 220 км от газопровода "Турски поток", съобщи изпълнителният директор на компанията Алексей Милър при реч по повод Деня на работниците в нефтената и газовата промишленост. Той посочи, че работата по проекти върви на пълни обороти. Милър каза още, че производството на "Газпром" през януари-август 2017 г. се е увеличило с 20,1% в сравнение със същия период на миналата година.


Багдад освободи Тал Афар и Ниневия
Правителството на Ирак обяви, че армията е превзела изцяло северния град Тал Афар и останалата част от провинция Ниневия, контролирани до този момент от радикалната групировка "Ислямска държава". "Щастието ни е пълно. Провинция Ниневия сега изцяло е в ръцете на нашите сили", се казва в изявление от министър-председателя Хайдер ал Абади.


Намушкаха полицай в центъра на Стокхолм
Шведски полицай бе намушкан на оживен площад Стокхолм, но инцидентът не изглежда като терористична атака, съобщи местната полиция. Служителят на реда бе наранен в областта на гърба и врата. Заподозреният бе арестуван на място, а мотивът за деянието все още не е ясен.


След срещата с македонския си колега в Скопие първият дипломат на Атина Никос Кодзиас (вляво) увери, че страната му иска "нашият мил съсед на север" да стане член на ЕС и НАТО. Той бе категоричен, че двете страни искат мир и времената, в които се е вярвало, че "вашата страна иска да достигне Лариса", а "Гърция иска да ви унищожи", са вече в миналото

БГНЕС



Британци и туристи положиха цветя и снимки пред двореца "Кенсингтън" в Лондон по повод 20-годишнината от смъртта на принцеса Даяна, която загина на 31 август 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж. Живота си загубиха и приятелят й Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол




"Толкова много хора може да умрат", с този лозунг и 200 спасителни жилетки, наредени пред парламента в Хага, активисти на холандския клон на благотворителната организация "Оксфам" се надяват да привлекат вниманието на управляващите към тежкото положение на мигрантите и рисковете, които предприемат в търсене на мирен и по-добър живот


БГНЕС

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ