20 Април 2024събота15:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бивша казарма ще приюти музиканти

Хедлайнерите на фестивала в Ловеч ще осигурят на феновете незабравими емоции на 2 и 3 септември

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 33

В парка на бившата казарма в Ловеч на 2 и 3 септември ще се съберат изпълнители и фенове по случай "Love Change Music Festival". Вълнуващото събитие ще минe под знака на британската трип-хоп сензация "Morcheeba", както ДУМА писа. Българската публика ще се срещне с любимците си в оригинален състав. Преди това феновете ще се насладят на веселата музика на италианците от "The Sweet Life Society", свирили вече на фестивала "Гластънбъри". Те пристигат у нас в състав от 8 музиканти, с открояваща се брас секция - саксофони и тромпет.
В първата вечер присъстващите ще се забавляват и с две родни банди, водени от чаровни дами: Вики и "Мастило" и Рут Колева с "Ruth Koleva Live Band". С отварянето на фестивалните врати в 15 ч. ще стартира и "Love Change bazaar", предлагащ интересни ръчно изработени предмети. За малките гости на събитието организаторите са подготвили забавни ретро игри и различни детски работилници.
На 3 септември хедлайнерите в Ловеч ще носят определено балканско настроение. Публиката ще е в ръцете на македонския диджей Djaikovski с новата му вокалистка Rachel West и вече станалите любимци на родната публика музиканти от група "S.A.R.S." от Сърбия. Преди тях на сцената ще излязат добре подбрани и познати български групи - "Kottarashky & The Rain Dogs", "Шкода", "Plastic Bo" и "No Project Band". Концертната програма в този ден ще започне още в 16,30 ч.
Свежото събитие ще подкрепи и кампанията "Love Change Life!", чието лице е познатият в цял Ловеч дядо Георги. "Свикнали сме да го срещаме винаги усмихнат и винаги със своя чадър, без значение дали е слънчево или вали. Той не подминава никого, без да го дари с добра дума, и не случайно го наричаме един от живите символи на града", сподели Цветомир Матев от организационния екип на събитието. В рамките на двата дни (2 и 3 септември) ще се предлагат специално изработени артикули с неговия запазен символ - чадъра. Приходите от продажбата ще отидат за подпомагане на възрастни хора в затруднено положение, какъвто всъщност е и дядо Георги.
Билети за фестивала се продават в системата на Eventim.bg и партньорските каси в цялата страна.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ