16 Април 2024вторник11:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

Из ученическите съчинения:

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 37


Нашите прадеди са живели в колиби. Те не са имали дрехи, ризи, нищо освен една дупка, за да излиза пушекът. За да си създадат семейство, те са разполагали само с един съвсем примитивен инструмент.

Мумиите са мъртъвци, на които са извадени вътрешностите, но те не са умрели от това. Пирамидите са се състояли от помещение за покойника, земен ресторант и множество коридори, за объркване на учените.

Майката на Ахил го е потопила във водите на Стикс, за да го направи
непромокаем за стрелите. Това обаче не му попречило да умре и тогава Одисей влязъл в Троя маскиран като дървен кон. Агамемнон и Менелай са били братя, но това се знае със сигурност само за първия.

Докато спартанците ходели на война, жените им раждали деца. За тази цел те били тренирани от най-ранна възраст.

Римляните трябвало да водят многобройни войни, преди Италия да стане
полуостров. По-късно римляните заменили войниците с гъски: те ядели по-малко, а вдигали повече шум.

Римляните били големи строители. Тяхно дело са много павирани пътища,
измежду който най-прочут е Млечният път.

След смъртта на Цезар, Октавий и Антоний си разделили империята. Октавий получил задната част на Рим, Антоний източната и Клеопатра. В края на живота си Октавий се оттеглил в своя мавзолей.

Като заминавали, кръстоносците отнасяли портретите на жените и децата си, а при завръщането си с радост намирали нови деца около вярната си съпруга.

Карл V е роден при леля си, защото майка му тогава не била там.

При феодализма селяните били много подтиснати. Тогава нямало автомобили, та те са плащали данъци върху солта и радиоапаратите, но били лишени дори от тях. Освен това те били длъжни да дават на сеньора всички продукти от жена си. Често се появявал глад и хората се избивали, за да не умрат.

Първото околосветско пътуване било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се завърнал без него. Въпреки всичко покойният запазил добър спомен за пътешествието си.

Людвик XIV бил на пет години, когато се родил баща му. Той живял до смъртта си в 1715 година. Людвик XIV бил заобиколен от благородници, които се наричали куртизани. Жените им се наричали куртизанки. Дворецът му бил винаги добре изметен и блестящ, поради което бил наречен Крал-слънце.

Нощта на четвърти август е била най-светлия ден на революцията: тогава се отменили феодалните времена. Занапред вече хората се раждали живи и
равноправни.

Наполеон бил диктатор защото имал способността да диктува по няколко писма наведнъж. Той мразел англичаните - сърдел им се, защото го принудили да умре в прегръдките на св. Елена.
 

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 841

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 770

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 788

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 826

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 718

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 878

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 842

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 814

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 808

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ