Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Традиция

Награда на името на Ламар връчват в Троян

Дума

1. Септември 2017 , брой: 171   270   0За втори път община Троян и Съюзът на българските писатели обявяват Национална литературна награда ДЛамарУ. Краен срок за приемане на предложения е 25 септември.
Наградата е за цялостно творчество и няма конкурсен характер. Тя ще бъде връчена в навечерието на Петковден, 14 октомври, когато е и празникът на града. Изразява се в почетна грамота, плакет и парична сума в размер на 1000 лева. Инициативата е на Общинския съвет - град Троян, съвместно със Съюза на българските писатели. Предложенията за лауреати могат да бъдат изготвени от творчески съюзи, културни институти, издателства, университети.
Националната литературна награда "Ламар" се връчва на две години - на ротационен принцип с Националната литературна награда "Николай Петев".


 

 

 

Пегас

 • От редактора
  22. Септември 2017 186
  319
  0

  Днес е Денят на Независимостта. Независимост, ама друг път. Днес да говорим за независимост на България е повече от нелепо, след като цялата ни политика се определя от външни сили, а преди да вземат някое решение, нашите "политици" тичат да го съгласуват с американското посолство.
  Поредното доказателство бяха ред от написани под...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"