Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

По ноти

Майсторски клас на Йълдъз Ибрахимова

Дума

1. Септември 2017 , брой: 171   418   0Къщата музей "Панчо Владигеров" в София организира майсторски клас по джаз пеене с Йълдъз Ибрахимова от 11 до 16 септември 2017 г.
Желаещите да се запишат трябва да изпратят заявката за участие, заедно с кратка творческа биография на имейл: vladigerov_muzei_sofia@mail.bg до 10.09.2017. Кандидатите трябва да са на възраст от 17 до 30 години. Предварително прослушване ще бъде проведено на 11 септември 2017 г, от 10.00 ч. в Къща-музей "Панчо Владигеров" в кв. "Лозенец", на ул. "Якубица" 10. Кандидатите трябва да подготвят една пиеса в джаз стандарт по избор (народните песни също са допустим вариант). Одобрените участници ще работят върху усъвършенстване на вокалната си техника индивидуално и групово, в различни ансамблови формации. Всеки участник ще получи диплома за завършен майсторски клас и ще участва в заключителния концерт на 17 септември 2017 г. от 18.00 ч. в залата на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София.
Майсторският клас и заключителният концерт се организират с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и програмата "Култура" на Столичната община, и в партньорство с Националното музикално училище "Любомир Пипков" и Българското национално радио.


 

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  516
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"