25 Април 2024четвъртък04:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Една нощ с Одри Хепбърн, която ще промени всичко

Авторката Луси Холидей не пише биография на актрисата, а я пренася в наши дни, в ХХІ век

/ брой: 171

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 581

Коя жена не би искала да е приятелка със стилната и очарователна кинозвезда Одри Хепбърн? Да посещават заедно различни шикозни места из Ню Йорк и Париж, да водят непринудени разговори за живота, да споделят съвети за любовта и модата. Това е мечта и на Либи Ломакс - героинята от романа "Една нощ с Одри Хепбърн", който ИК "Кръгозор" издаде на български.
Тя е неуверена 29-годишна актриса и е страстна почитателка на старите класики и още по-голяма фенка на безсмъртните екранни богини, които за разлика от нея имат блестящи кариери и вълнуващи любовни истории. Перфектната вечер за Либи е вкъщи с чаша вино и класически филм.
Хубавото в живота на Либи е, че винаги може да разчита на най-добрия си приятел Оли и че най-накрая си намира нова квартира. Лошото - оказва се миниатюрен апартамент, където има място само за един стар диван от склад за филмови декори. А още по-лошото - Либи губи работата си, след като се излага пред целия снимачен екип, но най-вече пред лошото момче и кинозвезда Дилън О'Хара. Единственото нещо, което може да я успокои, е за пореден път да гледа любимия си филм "Закуска в "Тифани".
И изведнъж до нея на дивана се появява самата Одри Хепбърн - облечена в добре познатата малка черна рокля, с големите слънчеви очила и винтидж цигаре. Неочакваната гостенка от миналото, заради която Либи започва сериозно да се съмнява в здравия си разум, изглежда достатъчно реална, за да й дава съвети за кариерата и за романтичните връзки, да съсипе косата й, да поръчва дрехи по интернет, а също така и да си създаде профил в туитър.
"Една нощ с Одри Хепбърн" разкрива обаятелната кинозвезда в по-различна светлина: "Опитах се да балансирам между това да изградя реален и достоверен образ, но, от друга страна, да не е точно копие на истинската личност, споделя Луси Холидей. Иначе просто можех да напиша биография на Одри Хепбърн. Пренасям актрисата в наши дни, в ХХІ век, което води до много комични ситуации", казва авторката.


 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ