16 Април 2024вторник08:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Изложба за Първото българско царство в Лувъра ще съпътства председателството ни в ЕС

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 57

Изложба в Лувъра е част от културните събития, които ще отбележат председателството на ЕС, което страната поема в началото на 2018 г. Министерството на културата ще отдели 4 млн. лева за различни прояви в областта на културата по време на българското председателство на Европейския съюз. В това число влизат задължителните събития по откриването и закриването на председателството, както и други 7 големи събития, едно от които е изложбата в Лувъра, посветена на Първото българско царство. От четирите милиона над 1,6 млн. лева ще бъдат разпределени за проекти на конкурсен принцип чрез Националния фонд "Култура", съобщи ArtPrice.bg.
Културната програма цели да представи българската национална специфика и идентичност, да подчертае мястото на България в Европа, да представи наследството, традициите и културното многообразие, постиженията, таланта и новаторските търсения и творчески идеи на българските творци и граждани, както и да създаде възможности за активизиране на културното сътрудничество и диалог на европейско равнище.
Освен това според Министерството на културата българското председателство следва да бъде обвързано с домакинството на Варна на "Европейска младежка столица" през 2017 г., на София на "Европейска столица на спорта" през 2018 г. и на Пловдив на "Европейска столица на културата" през 2019 г. с цел максимално популяризиране на страната и координирано планиране на инфраструктурни и логистични мерки и културна програма.
Поканата вече е обявена, тече срокът за кандидатстване, който е 45 дни. Предложенията ще се одобряват от експертна комисия към фонд "Култура".
 

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 431

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 435

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 427

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 410

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 412

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ