Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Стабилни завинаги

Светла Василева

31. Август 2017 , брой: 170   400   0Стабилност е любима дума на премиера. Стабилни. По-стабилни. Най-стабилни. Стабилни сме завинаги. Докато свят светува, както се казва. И нищо не може да ни мръдне. Бетон. Толкова сме стабилни. Фискалният ни резерв е стабилен. На фона на Балканите сме стабилни. Ако трябва и на фона на целия свят, че и на Млечния път. Гарантирано. Знаете от кого. Програмата на втория Му кабинет беше "за стабилно развитие на България". При третия думичката "стабилност" я няма. Щото вече сме стабилни. Оказва се.
Стабилно бедни, стабилно болни и все по-стабилно неграмотни. Където и да погледнеш - стабилност. Навсякъде. В корупцията, в посегателствата над лекари и учители, в насилието над жени. Всяка четвърта българка е жертва на домашен тормоз без надеждни средства за защита. И в телефонните измами сме стабилни. Няма ден, в който да не е пропищял някой. Убийствата, набезите на крадци по селата и те са стабилни. Гафовете на властта и пътнотранспортните произшествия също. Стабилно ни отнемат социални придобивки, стабилно ни лишават от права и все по-стабилно гласът на гражданите остава глас в пустиня. Но то е без значение, важното е, че сме стабилни. Завинаги.

 

 

Няколко думи

  • 27. Септември 2017 189
    104
    0

    Човекът Антон има проблеми, обаче откак стана депутатът на ГЕРБ Тодоров, в мрежата хората го кръстиха "Шайката", щото беше обявил Бойко и Цветанов за шайка, пък после стана част от нея, та прякорът си остана. Но май бумерангът на щуротиите на Антон Тодоров, който работи политолог само по телевизора, удря вече болно по бат'Бойко, та спешно...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"