Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Стабилни завинаги

Светла Василева

31. Август 2017 , брой: 170   552   0Стабилност е любима дума на премиера. Стабилни. По-стабилни. Най-стабилни. Стабилни сме завинаги. Докато свят светува, както се казва. И нищо не може да ни мръдне. Бетон. Толкова сме стабилни. Фискалният ни резерв е стабилен. На фона на Балканите сме стабилни. Ако трябва и на фона на целия свят, че и на Млечния път. Гарантирано. Знаете от кого. Програмата на втория Му кабинет беше "за стабилно развитие на България". При третия думичката "стабилност" я няма. Щото вече сме стабилни. Оказва се.
Стабилно бедни, стабилно болни и все по-стабилно неграмотни. Където и да погледнеш - стабилност. Навсякъде. В корупцията, в посегателствата над лекари и учители, в насилието над жени. Всяка четвърта българка е жертва на домашен тормоз без надеждни средства за защита. И в телефонните измами сме стабилни. Няма ден, в който да не е пропищял някой. Убийствата, набезите на крадци по селата и те са стабилни. Гафовете на властта и пътнотранспортните произшествия също. Стабилно ни отнемат социални придобивки, стабилно ни лишават от права и все по-стабилно гласът на гражданите остава глас в пустиня. Но то е без значение, важното е, че сме стабилни. Завинаги.

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    148
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"