19 Април 2024петък23:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Капана фест" ще оживи Пловдив

Есенното издание на карнавала на уличното творчество ще превърне автентичния квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 16

Шестото издание на "Капана фест" ще оживи пловдивските улици и през есента. Култовото събитие ще започне на 29 септември и в рамките на три дни отново ще превърне автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление.
Станал известен като "карнавал на уличното творчество", само за няколко години "Капана фест" се превръща в едно от най-обичаните и чакани събития не само за жителите на града, но и за многобройните гости от цяла България и чужбина. Със своята несравнима атмосфера фестивалът привлича над 50 000 посетители, които всяка година се завръщат към павираните улици на Квартала, за да се потопят в необикновения лабиринт от удоволствия и атракции.
Предстоящото издание ще е с богата програма, организирана в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят - "Базар Капана", който през годините успява да възроди историческия, занаятчийския и търговския дух на квартала. Над 100 от най-изявените български участници ще представят своите творения в няколко тематични локации: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода и Специалната промо зона.
Душата на фестивала ще звучи и от музикалните сцени, които ще изпълнят "Капана" с ритъм и настроение. Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти, а голямата изненада, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете си, е специален гост от Лос Анджелис.
Ключов акцент в програмата е концерт в чест на световноизвестния вокалист на бандата "Linkin Park" - покойния Chester Bennington. "Капана фест" ще се включи в глобалната вълна от събития, за да отдаде чест към творчеството на музиканта. Мемориалът ще даде възможност на българските фенове да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на групата.
Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили от 40-те до 70-те години на миналия век. Събитието с удивителен стил и атмосфера ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали. Фестивалът ще разгърне още и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ