19 Април 2024петък21:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-добрите екстремни и планински филми показват в "Сохо"

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 36

Столичният клуб "Сохо" и Банско филм фест представят SoEXTREME Summer Cinema - най-доброто от екстремното и планинско кино за последните години. По време на трите летни филмови вечери днес, утре и в сряда в градината на зелената къща в София, ул. "Искър" 4, ще бъдат излъчени 9 ленти, информира Цветелина Димитрова. От Северния ледовит океан до Камчатка, от скалите на Вердон във Франция чак до Непал и Хималаите, ще видим докъде се простират възможностите на две момичета с каяци в открити води, колко сила има в ръцете на един соло катерач, какво е да прекараш 101 дни в условията на диви бури, силни течения и... гладни мечки и колко луди по перфектната линия са някои фрийрайдъри, които са готови да отидат до края на света заради нея.
Тази вечер ще бъдат прожектирани "Като метроном" (Франция, Владимир Селие), "Затъмнение" (Канада, Антъни Бонело), "Том" (Испания/Италия, Анхел Естебан, Елена Гоатели) и "Блутопия" (Австралия, Саймън Блейър, Пийт Уайли). На 29 август прожекцията започва със "С каяци около Алеутските острови" (Великобритания, Джъстийн Кърджънвън), следва "Човек от снеговете" (Канада, Майк Дъглас). На 30 август ще бъдат излъчени три филма: "Line reLOVEution" (Италия, Алесандро д'Емилия), "Таши и монахът" (Индия, Андрю Хинтън, Джони Бърк) и "Платнени криле. Полет с Анджело д'Ариго" (Италия, Джовани Пелегрини, Киара Андрич).

Организатори на филмовите вечери са "Сохо" - арт коуъркинг пространство с ежемесечнa програма от културни и професионални събития, такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари, "Сохо" подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие; и Банско филм фест - международен фестивал за екстремно и планинарско кино и единствен в този формат за България и Балканите, предлага най-доброто от световното кино на тази тематика и кани актуални световни имена в екстремните спортове и приключения.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ