29 Март 2024петък17:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 13

"СМЪРТ В ЧУЖДА СТРАНА" от Дона Леон издава "Ентусиаст" в превод на Мариана Христова. Загадъчна смърт, крупни грабежи, корупция и интриги се преплитат в сложната мистерия, която комисар Гуидо Брунети трябва да разгадае. Това е вторият роман на американската писателка, който "Ентусиаст" публикува на български след "Смърт в Ла Фениче". Определят "Смърт в чужда страна" като безпощадна дисекция на италианската криминална система. Книгата насочва вниманието върху проблемите за имиграцията, корупцията по високите етажи на властта и замърсяването, а умело заплетените интриги и мистериозните загадки няма да разочароват почитателите на криминалния жанр.

"ЧЕРНАТА ВДОВИЦА" от Даниъл Силва издава "Хермес". В деня на откриването на конференция срещу антисемитизма в парижкия квартал Маре избухва мощен взрив. Френските служби установяват, че атентатът е дело на "Ислямска държава". Разпознат е и единият терорист - французойката от алжирски произход Сафия Бурихан, наричана Черната вдовица. Френското разузнаване се опитва да открие кой зъл гений стои зад атентата и скоро се появява прозвището Саладин. Той обаче е като призрак: всички са чували за него, но никой не знае как изглежда и къде се намира. Преди да оглави израелското разузнаване, Габриел Алон ще извърши последната си шпионска операция на терен.

"КРАДЦИ И ДЕТЕКТИВИ" от Ърнест У. Хорнънг и Ърнест Брама издава "Litus" в превод на Огняна Иванова. Най-добрите разкази на двамата писатели за първи път се появяват на български. Любопитни и забавни, те винаги са с неочакван край. Ърнест У. Хорнънг (1866-1921) е английски белетрист и поет, публикувал 21 романа и 8 сборника с разкази. Известен е най-вече със своя герой Рафълс - джентълмена крадец, обичащ авантюрите и силните усещания. Ърнест Брама (1868-1942) е английски писател, автор на 22 романа, сборници с разкази и др. Смята се, че именно той е измислил популярното в наши дни китайско проклятие (за което не са намерени китайски източници) "Дано живееш в интересни времена".

"ПРОБЛЕМЪТ С ЕМПАТИЯТА" от Гавин Екстенс издава "Гнездото". Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, той принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора. Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от "дребно неудобство" - мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и "невзрачна" цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея. Рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея?

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ