29 Март 2024петък01:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мъри на косъм от чудото в Шампионската лига

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 337

Станимир Стоилов и Астана останаха на косъм от чудото да се класират за групите на Шампионската лига. След като първенецът на Казахстан загуби с 0:5 първия мач от Селтик, на реванша футболистите на българина дръпнаха с 4:1, но не издържаха и инкасираха още два късни гола. Именно след четвъртото попадение, дело на ганаеца Патрик Твумаси (69), бившият селекционер на България призна, че е повярвал в чудото срещу "детелините".
"Феновете би трябвало да са доволни от футбола, който показа нашият отбор. Ако при 4:1 бяхме вкарали още един гол, а имахме такава възможност, шансовете ни щяха да се върнат. Радвам се, че все пак победихме. В първия мач допуснахме прекалено много грешки и това на практика ни отне мечтата да влезем в групите на Шампионската лига. Участието в Лига Европа обаче също е добро постижение. Това беше максимумът на възможностите ни. Селтик игра добре, но не очакваше, че през второто полувреме ще сме толкова агресивни. Преди почивката нападателите ни не пресираха достатъчно активно. С промяната на схемата след почивката добавихме агресия и това даде резултат. Индивидуалната класа на играчите на Селтик обаче си каза думата. Имаше удари, които бяха неспасяеми. Нямам предпочитания за жребия в Лига Европа. В групите няма слаби отбори. Надявам се футболистите да осъзнаят, че от нас ще се чакат още победи", обяви българският специалист. С класирането за групите в турнира Стоилов донесе около 3,6 млн. евро на шефовете на тима си.


Станимир Стоилов дава наставления на футболистите си при победата на Астана над Селтик с 4:3. Треньор на "детелините" е бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс (вдясно)
Снимка fca.kz

Резултати
Шампионска лига
Плейофи, реванши
Риека (Хър) - ОЛИМПИАКОС (Гър) 0:1 (2:2 общ резултат) Марин (25); МАРИБОР (Слвн) - Апоел БШ (Изр) 1:0 (2:2) Вилер (15); Ница (Фр) - НАПОЛИ (Ит) 0:2 (0:4) 0:1 Кайехон (47) 0:2 Инсиние (89); СЕВИЛЯ (Исп) - Истанбул ББ (Тур) 2:2 (4:3) 0:1 Елиа (17) 1:1 Ескудеро (52) 2:1 Бен Йедер (75) 2:2 Вишка (83); Астана (Каз) - СЕЛТИК (Шот) 4:3 1:0 Айер (26-авт.) 1:1 Синклеър (34) 2:1 Мужиков (47) 4:1 Твумаси (49 и 69) 4:2 Нтчам (80) 4:3 Грифитс (90); снощи: Копенхаген (Дан) - Карабах (Азер) 0:1 в първия мач; Славия Пр (Чех) - АПОЕЛ Н (Кип) 0:2; ЦСКА М (Рус) - Йънг Бойс (Швейц) 1:0; Ливърпул (Анг) - Хофенхайм (Гер) 2:1; Стяуа (Рум) - Спортинг Л (Пор) 0:0

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ