Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Оръжие

Увеличава се числеността на Бундесвера

Дума

24. Август 2017 , брой: 165   247   0Бундесверът за пръв път сериозно е увеличил числеността си, съобщава специализираното издание "Джейнс дифенс уикли" в статия от средата на август. В нея се посочва, че числеността на военнослужещите във Въоръжените сили на Германия е била 179 хиляди души, от които 9000 наборници, а останалите професионални военни. Посочва се, че в началото на 2016 г. числеността на германската армия е била на исторически ниско ниво от 166,5 хиляди души. Това е била най-ниската численост от 1990 г. насам.
През май м.г. министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен обяви, че поставя за цел Бундесверът да достигне численост от 198 хиляди души "в отговор на изострянето на ситуацията с международната безопасност и разширяването на военните задължения на ФРГ", припомня руският военен блог bmpd. Германците смятат увеличението на личния състав на 80 процента да бъде за сметка на професионални военни.

Бундесверът отново расте на численост поради външни заплахи според германското ръководство

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    41
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"