Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Оръжие

Увеличава се числеността на Бундесвера

Дума

24. Август 2017 , брой: 165   133   0Бундесверът за пръв път сериозно е увеличил числеността си, съобщава специализираното издание "Джейнс дифенс уикли" в статия от средата на август. В нея се посочва, че числеността на военнослужещите във Въоръжените сили на Германия е била 179 хиляди души, от които 9000 наборници, а останалите професионални военни. Посочва се, че в началото на 2016 г. числеността на германската армия е била на исторически ниско ниво от 166,5 хиляди души. Това е била най-ниската численост от 1990 г. насам.
През май м.г. министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен обяви, че поставя за цел Бундесверът да достигне численост от 198 хиляди души "в отговор на изострянето на ситуацията с международната безопасност и разширяването на военните задължения на ФРГ", припомня руският военен блог bmpd. Германците смятат увеличението на личния състав на 80 процента да бъде за сметка на професионални военни.

Бундесверът отново расте на численост поради външни заплахи според германското ръководство

 

 

Оръжие

  • Миниатюрното емирство купува още 24 изтребителя
    21. Септември 2017 185
    51
    0

    Миниатюрното, но изключително богато близкоизточно емирство Катар скоро ще притежава повече и по-модерни изтребители, отколкото редица европейски страни, взети заедно. На 17 септември стана ясно, че катарските власти са решили да закупят 24 изтребителя "Еврофайтър", британско производство. Това споразумение е било подписано в столицата Доха...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"