Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Оръжие

САЩ довъоръжават БТР "Страйкър"

Дума

24. Август 2017 , брой: 165   145   0По неотложното искане на 2-и кавалерийски полк от американската армия, базиран във Вилцек (Германия), за повишаване на огневата мощ, Конгресът на САЩ деблокира през 2015 г. сума от 300 млн. долара за разработка на нова версия на бойната машина на пехотата "Страйкър", с кодово обозначение ICV-D. Оттогава са разработени и доставени 6 прототипа и се планира още 83 машини да бъдат доработени до този нов стандарт.
Концепцията ICV-D включва инсталирането на 30-милиметровото автоматично оръдие в купала на фирмата "Конгсберг" на базовия модел на "Страйкър". Мощността на мотора не е увеличена, въпреки нарасналата маса от монтирането на куполата, но ще бъдат инсталирани камери, за да може екипажът да не губи информацията за обстановката на бойното поле.
"Необходимостта от повишаването на военната мощ се налага след руската агресия", е заявил подполковник Трой Мейсъл, заместник-командир на полка. По неговите думи тези машини ще бъдат разположени в Европа, за да компенсират по-малката численост на американския контингент в Стария свят, който осигурява интересите на САЩ.

Новият "Страйкър" е получил по-мощно въоръжение в сравнение с предшествениците си

 

 

Оръжие

  • Миниатюрното емирство купува още 24 изтребителя
    21. Септември 2017 185
    51
    0

    Миниатюрното, но изключително богато близкоизточно емирство Катар скоро ще притежава повече и по-модерни изтребители, отколкото редица европейски страни, взети заедно. На 17 септември стана ясно, че катарските власти са решили да закупят 24 изтребителя "Еврофайтър", британско производство. Това споразумение е било подписано в столицата Доха...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"