Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Оръжие

САЩ довъоръжават БТР "Страйкър"

Дума

24. Август 2017 , брой: 165   250   0По неотложното искане на 2-и кавалерийски полк от американската армия, базиран във Вилцек (Германия), за повишаване на огневата мощ, Конгресът на САЩ деблокира през 2015 г. сума от 300 млн. долара за разработка на нова версия на бойната машина на пехотата "Страйкър", с кодово обозначение ICV-D. Оттогава са разработени и доставени 6 прототипа и се планира още 83 машини да бъдат доработени до този нов стандарт.
Концепцията ICV-D включва инсталирането на 30-милиметровото автоматично оръдие в купала на фирмата "Конгсберг" на базовия модел на "Страйкър". Мощността на мотора не е увеличена, въпреки нарасналата маса от монтирането на куполата, но ще бъдат инсталирани камери, за да може екипажът да не губи информацията за обстановката на бойното поле.
"Необходимостта от повишаването на военната мощ се налага след руската агресия", е заявил подполковник Трой Мейсъл, заместник-командир на полка. По неговите думи тези машини ще бъдат разположени в Европа, за да компенсират по-малката численост на американския контингент в Стария свят, който осигурява интересите на САЩ.

Новият "Страйкър" е получил по-мощно въоръжение в сравнение с предшествениците си

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    41
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"